חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

ציוני דרך

כמעט בלתי אפשרי לדחוס יותר מ-30 שנים של פעילות אינטנסיבית בעמוד עם כמה תמונות. ניסינו להציג, ולו על קצה המזלג מדגם מייצג מהפעילות, האווירה, האנשים והאירועים שגדשו את מרכז שניידר מתחילת הדרך ועד היום ועשו - כמו שאומרים - "חתיכת היסטוריה".



עדיין על הנייר


1985: מרכז שניידר לבש ופשט צורות בסקיצות שונות שהוגשו על ידי מתכנני הפרויקט. לפניכם, שתיים מההצעות לתכנון בית החולים לילדים, הראשון בארץ. 

  

טקס הכרזה

 


1987: את תחילת הדרך איפיינו טקסים רבים, אולי מתוך אמונה נסתרת שהטקסיות תסייע לחלום לקרום עור וגידים... כל ה"מי ומי" הקשורים להקמת המרכז נאספו בבית הנשיא ב- 23.10.87 לטקס ההכרזה על הקמת בית חולים לילדים.



"כל המציל נפש"  


1988: מגילת היסוד של מרכז שניידר נחתמה ב- 11.4.88 בטקס הנחת אבן הפינה ונטמנה מתחת ליסודות הבניין. "בית חולים זה - המוקדש לזכותו הבסיסית של כל ילד לחיות חיים בריאים בעולם של שלום - יהיה גשר לשלום ויקשור אומה זו לשכנותיה". (מתוך המגילה)

בשל דרישות מיקלוט, תוכננו שתיים מתוך שבע הקומות במפלסים תת-קרקעיים. הבור הענק ברח' קפלן (בצילום מאוקטובר 1989), בשטח שבו שכנו בעבר משקים חקלאיים של ותיקי ההגנה, הפך בתוך פחות משנתיים למבנה היפהפה המוכר לכולנו - מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל.

 



שניידר בשניידר


1990: ארווינג שניידר היה מעורב לפרטי פרטים בכל שלב בתכנון ובבנייה הוא קיבל דיווחים יומיים מהארץ על התקדמות הפרוייקט ונחת כאן לפחות אחת לחודש כדי להתעדכן מקרוב. בתמונה: ארווניג שניידר עם נחום פסה, מנכ"ל קופת חולים כללית באותם ימים, ליד המודל ועל רקע אולם הכניסה ההולך ונבנה.




טקס החנוכה


1991: הנה זה מגיע: ב- 29 באוקטובר מתקיים טקס הפתיחה הרשמי של מרכז שניידר. בגזירת הסרט התכבדה אורה הרצוג, אשת נשיא ונשיאת המועצה הציבורית למען מרכז שניידר. מתרגשים לצידה אהוד אולמרט, שר הבריאות, נחום פסה, מנכ"ל הכללית, פרופ' יהודה דנון, המנהל הראשון של המרכז ואורחים רבים נוספים. ותיקי שניידר, שראו כבר טקסים רבים, יודעים לספר שהיה זה טקס יפה ומרגש במיוחד.

 


הפתיחה הרשמית



1992: במהלך השנה הראשונה נפתחו במרכז החדש שירותים אמבולטוריים בלבד. ב- 1992 הופעלו כבר מחלקות האשפוז א' וב', שעברו מבילינסון. ערב "הפתיחה השנייה" הקדישה התזמורת הפילהרמונית קונצרט חגיגי מיוחד למרכז שניידר, באירוע הצדעה רב משתתפים. למחרת היום ב-27.10.92, נערך עם לא מעט התרגשות, טקס פתיחת בית החולים.

 

 

הושק מכון הלב  



1993: שזו נפתחה בסערה: בינואר נחנך מכון הלב, בפברואר נפתח חדר צנתורים, במרס נעשתה היסטוריה עם ניתוח ראשון... וזו רק ההתחלה. בתמונה: פרופ' לאונרד בלידן, מנהל מכון הלב, בטקס השקת המכון.

 


עוברים מבילינסון  



הקיץ של 1993 היה חם במיוחד: המחלקה ההמטולוגית-אונקולוגית עברה מבילינסון לשניידר, חודש לאחר פתיחת המעבדות ופחות משלושה חודשים לאחר חנוכת הפגייה. פרופ' רנה זייצוב ז"ל, אשר ניהלה את המחלקה ההמטו-אונקולוגית, נשאה דברים בטקס שנערך ב- 12.8.93 לרגל העברת המחלקה לשניידר. 
 

 

אח"מים מבקרים בשניידר  


1994: מימין -ויליאם בראון, שגריר ארה"ב בישראל. משמאל- עזר וייצמן ז"ל, נשיא המדינה בזמנו ורעייתו ראומה.

 

 

גשר לשלום  



1995: הרעיון של "מרכז רפואי כגשר לשלום" היווה תמיד ערך מרכזי בערכי היסוד של מרכז שניידר. במהלך 1994 נאספו במרכז עבודות ילדים בנושא זה, והן הוצגו בתערוכת "בריאות כגשר לשלום" שנערכה 29.1.95.

 

 

טוב שם טוב  



1995: עד לשנת 1995 נקרא בית החולים "המרכז הרפואי לילדים בישראל", שכן מר שניידר לא הסכים שהמרכז ישא את שמו. בשל כך התקבל רושם מוטעה בציבור, שהמרכז החדש הינו "עוד מחלקה" בבילינסון. לבסוף שוכנע מר שניידר כי בית החולים זקוק לזהות משלו, ובחודש יולי 95' הוענק למרכז שמו הנוכחי, "מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל", באירוע שכובד על ידי ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין, וכלל תערוכה היסטורית של הקמת המרכז. בנוסף, תאומות סיאמיות והופרדו בהצלחה מיד אחרי הלידה. במקרה הנדיר, התינוקות היו מחוברות בדרכי השתן ובדרכי העיכול, והניתוח הציל את חייהן. ניתוח ההפרדה סוקר ע"י אמצעי תקשורת מכל העולם ועורר התרגשות רבה ברב הקהילה הרפואית.  

 


הפרדתן של תאומות סיאמיות  


 
1995: תאומות סיאמיות הופרדו בהצלחה מיד לאחר הלידה. הניתוח הנדיר שהציל את חייהן עורר התרגשות רבה בקרב הקהילה הרפואית בעולם.


 

 

המושתל הצעיר ביותר  



1997: עוד היסטוריה רפואית נרשמה במרכז שניידר בנובמבר 97', מושתל הכליה הצעיר ביותר, רק בן שנה, עבר את הניתוח בהצלחה. מאז הוא מגיע בתדירות גבוהה למרכז שניידר, ולא רק למעקב אלא (כמו ילדים רבים אחרים שטופלו במרכז והחלימו), כדי לומר שלום לצוות שהעניק לו חיים חדשים.

 

שכן מירדן    


1998: המילים "גשר לשלום" אינן פראפרזה בשניידר. ילדים רבים מירדן, לבנון והרשות הפלסטינית טופלו במרכז לאורך השנים ולא נותר אלא לקוות שהם יהוו גשר לשלום אמת. שגריר ירדן בישראל, עומאר ריפאעי, הגיע למרכז ב- 17.7.98 לבקר ילד ירדני שטופל במחלקה האונקולוגית.

 

 

 

טראנספוזישן6X   



1999: מרכז שניידר קנה לו מוניטין לא רק בשל המבנה המרשים, הגישה המיוחדת לילדים והאווירה השורה בו - אלא גם בשל הקידמה הרפואית והמצוינות, המאפיינות אותו לאורך השנים. נפח הפעילות ההולך וגדל רשם לא פעם שיאים, כמו באותו שבוע שבו בוצעו שישה ניתוחי טראנספוזישן (היפוך עורקים) לתינוקות, ארבעה מהם ביחידה לטיפול נמרץ לב.

בדצמבר 1999 הושתל לב מלאכותי בנער בן 16. הנער, שסכנה חמורה נשקפה לחייו, המתין לתרומת לב. כיוון שמצבו הדרדר, הושתל בו לב מלאכותי, וכעבור מספר ימים הנער עבר השתלה נוספת, הפעם הגיעה תרומת לב.  


 
שתילים ומושתלים


 

2000: כמרכז שלישוני, המתמחה בטיפול בבעיות מורכבות, וכגוף שחרת על דגלו את נושא המחקר, אימץ מרכז שניידר מדיניות של מעקב ארוך טווח ושמירה על קשר עם מטופלים. בפעילות הזאת משתלבת היטב הגישה הדוגלת ביחס אישי לילדים ובקשר בלתי אמצעי עימם. בינואר 2000 הגיעו 80 ילדים שעברו השתלות מח עצם, לכנס ולנטיעות ט"ו בשבט.




שניידר אינטרנשיונל  



2000: בשניידר חובקים ילדים - וחובקים עולם. הפעילות הבינלאומית של המרכז חוצה גבולות ויבשות, ומרכיב חשוב בה הוא סיוע לבתי חולים לילדים במדינות מתפתחות כמו: ירדן, פולין, טורקיה וסין.
בתמונה: משלחת בית החולים לילדים בשנחאי מגיעה למרכז שניידר. 
 

 




חגיגת העשור למרכז שניידר



2001: באוקטובר 2001 בגני התערוכה התקיימה מסיבת העובדים הגדולה של מרכז שניידר.  

 

נפתח מכון רפואה גרעינית


2002: המכון לרפואה גרעינית נפתח בקול תרועה באפריל 2002.
המכון הינו הראשון והיחיד מסוגו בישראל ובמזרח התיכון המיועד לילדים.   

 

השתלת הדומינו  


  

2003: ביולי 2003 התבצעו במרכזים הרפואיים בילינסון ושניידר ניתוחי הנצלה (הוצאת איברים) והשתלה מורכבים מתרומת ילד פלשתינאי. ילדה בת 13 חולת C.F-סיסטיק פיברוזיס (מחלת ריאות) נזקקה להשתלה של ריאות. לאור הרקע הרפואי של הילדה הוחלט כי השתלת לב וריאות יחדיו יאפשרו לה סיכויי החלמה ואיכות חיים טובים יותר. ילדה נוספת, רים ג'וברין בת ה-11, קיבלה את הלב של המושתלת הראשונה. שיטה זו המכונה "השתלת הדומינו", אפשרה להציל את חייהם של 5 ילדים. בתמונה: רים מושתלת הלב בת ה-11 עם אמה ואחות מהמחלקה.

 

 

פרשת רמדיה: עירנות הרופאים בשניידר מנעה אסון לאומי


 

2003: בחודש נובמבר מומחי שניידר שמו לב לצבר מקרים חריג של ילדים הסובלים מהפרעה במערכת העצבים המרכזית. בדיקה העלתה מכנה משותף, כל התינוקות שנפגעו ניזונו מרמדיה צימחית, דבר אשר הביא להחלטה בשיתוף משרד הבריאות להורדת המוצר מהמדפים תוך 24 שעות ובכך נמנע אסון גדול. בבדיקות שערך משרד הבריאות גילו חסר בוויטמין החיוני B1 וזאת בעקבות מהירות הדיווח של מומחי שניידר אשר הצילה למעשה את חייהם ואת איכות חייהם של תינוקות רבים.



השתלות בילדים צעירים


2004: מרתון השתלות איברים, שבוצע במרכז שניידר בתקופת החגים ב- 2004, העניק לכמה ילדים חולים מאוד סיכוי לחיים נורמליים. השתלת כליה בוצעה במושיקו שרון אשר סבל מאי ספיקת כליות כרונית מאז לידתו. תרומת כליה האלטרואיסטית מתורם חי בשם אריק סויים, אמריקאי בן 38 ממריסוויל, קנזס שלא פגש בו קודם מעולם. שתי השתלות נוספות בוצעו בילדים צעירים: השתלת כבד בתינוק בן 7 חודשים והשתלת לב בילד בן 3. מושיקו מושתל הכליה.



 

לעיראק באהבה


 

2005: בחודש מרץ צעיר מעיראק הגיע לישראל כדי לעבור ניתוח לתיקון מום מולד בליבו במרכז שניידר.
מאג'ד ראוף מהעיר קירקוק סבל מיום הוולדו ממום מורכב בליבו שבעקבותיו בילה את רוב חייו בבית. אביו סיכם את הניתוח המוצלח "כשאחזור, אספר לכולם אילו אנשים טובים יש כאן".



פתיחת חדר ניתוח שישי


 

2005: ב- 1 באוגוסט נערך טקס פתיחת חדר ניתוח חדש, שישי במספר – השונה מחדרי הניתוח האחרים הפעילים בבית החולים. חדר הניתוח האמבולטורי הינו ייחודי ומיועד לניתוחים ''שירותיים'' – ניתוחים אלקטיבים לשיפור איכות החיים, הכרוכים ביום אשפוז אחד בלבד, כדוגמת ניתוחי שקדים, כפתורים, הרניות, פלסטיקה לילדים וכדומה. חדר הניתוח החדש פועל בקצב של כעשרה ניתוחים ביום, בחמישה תתי-מקצועות שונים.

 


פרופ' רנה זייצוב זוכה בפרס ישראל לחקר הרפואה לשנת תשס"ה   


 

2005: פרופ' רנה זייצוב ז"ל, מייסדת תחום אונקולוגיית הילדים בישראל והמנהלת הראשונה של המחלקה ההמטו-אונקולוגית במרכז שניידר, את פרס ישראל לחקר הרפואה.

 

 

ניתוח פג במשקל 800 גר '   


2006: בפברואר התקיים במרכז שניידר, בפעם הראשונה בארץ ואחד המקרים הבודדים בעולם, ניתוח לב פתוח לפג ששוקל פחות מ- 800 גר'. הפג, אחד מתאומים, סבל ממום נדיר בלב בו עורק הריאה הימני יוצא מאבי העורקים, במקום מעורק הריאה הראשי. מבנה זה גרם להעמסה עצומה של דם בשתי הריאות וכתוצאה מכך נשקפה סכנה לחייו. הניתוח בוצע בהצלחה והפג גדל והיום הוא כבר יכול לשחק עם אחיו התאום.


 


פתיחת שלוחת מרכז שניידר בקהילה בחולון


2006: באפריל חנך מרכז שניידר שלוחה של בית החולים בקהילה: שלוחת מרכז שניידר במחוז ת"א-יפו נפתחה בעיר חולון. מטרת הפרוייקט להעניק שירות מקצועי וזמין של מיטב המומחים קרוב לבית ומבלי לבקר בבית חולים.



חניכת מצלמת גמא חדישה למכון רפואה גרעינית


2007: במרץ מרכז שניידר חנך את קבלת מצלמת הגמא החדישה במכון לרפואה גרעינית בבית החולים.
המצלמה מדגם Infinia Hawkeye 4 של חברת General Electric, הותקנה ביחידה לרפואה גרעינית, הודות לתרומתו הנדיבה של מר מרק מרקביץ' ז"ל.



 
היחידה לטיפול נמרץ לב שופצה ועברה למבנה חדיש


2007: המעבר נעשה לאחר 14 חודשי שיפוץ ובינוי, תוך תכנון קפדני של היחידה החדשה, והתבצע לאור הדרישה ההולכת וגדלה לשירות טיפול נמרץ לב בילדים בשניידר וכחלק מהאסטרטגיה להכשיר את היחידה כך שתעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר.   
    
    

 
פריצת דרך טכנולוגית: לראשונה בישראל הושתל בילדים מסתם ריאתי בצנתור במכון הלב   



2008: השתלת מסתם ריאתי בוצעה עד היום בניתוח לב פתוח עם מכונת לב-ריאה. ההשתלה הצנתורית, לעומת זאת, כרוכה בפולשנות מזערית: כניסה לווריד המפשעה בזמן שהחולה מורדם והלב פועל כרגיל. ההתאוששות מתהליך ההשתלה מהירה והמטופל יכול להשתחרר לביתו למחרת ולחזור לפעילות רגילה תוך ימים ספורים. על-כן, ובמיוחד לאור העובדה שרוב הילדים הללו עברו ניתוח לב אחד או יותר בעברם, ההשתלה הצנתורית מהווה מהפך גדול בדרכי הטיפול בבעיות מסתמיות בכלל ובמומי ילדים בפרט, הן מבחינה רפואית גרידא והן מבחינת אי-הנוחות והסיכון לחולה. 
 


שלוחה של מרכז שניידר לרפואת ילדים נפתחה באשדוד  


2008: שלוחה של מרכז שניידר נפתחה באשדוד במסגרת שיתוף פעולה בין מחוז מרכז של ה"כללית" ומרכז שניידר לרפואת ילדים. מטרתו של שיתוף הפעולה בין מחוז מרכז לבין מרכז שניידר היא להעניק שירות מקצועי וזמין של מיטב המומחים קרוב לבית ומבלי לבקר בבית חולים.




לראשונה בארץ: ניתוח השתלת אשכול איברים בנערה בת 16


2008: הניתוח המורכב כלל השתלת מעי דק, מעי גס, כבד קיבה ולבלב וכלל היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, בתוכם: כירורגים מומחים בהשתלות ילדים, מרדימים, מומחים לגסטרואנטרולוגיה, רופאי טיפול נמרץ, מערך הסיעוד, דיאטניות ועוד. השתלות מעי הן השתלות נדירות מאד, מסובכות ודורשות מיומנות רבה ומשאבים רבים שרק מעט מרכזים רפואיים בעולם מסוגלים להעמידם. 60% מכלל ניתוחי השתלת מעיים בעולם מבוצעים בילדים. במרכז שניידר לרפואת ילדים מתקיימים מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל. הניתוח המורכב התבצע בתמיכת הנהלת שירותי בריאות כללית והנהלת מרכז שניידר ובשיתוף מרכז ההשתלות בארה"ב.



התינוק שנולד ללא קול: מומחי מרכז שניידר החזירו את קולו של תינוק בן שבועיים


 

2009: התינוק נולד עם מום נדיר של חיבור בין מיתרי הקול. המום הופיע אצל התינוק בדרגת חומרה גבוהה, כך שלא בכה ולא השמיע קול מיום היוולדו. המום הנדיר של חיבור מיתרי הקול חסם את דרכי הנשימה של התינוק ורק בזכות פתח קטן יכל התינוק לנשום. ד"ר יורם שטרן, מנהל השירות למחלות דרכי הנשימה וקול ביחידת אף אוזן גרון במרכז שניידר, הצליח לשקם את מיתרי הקול של התינוק ולהציל את קולו בניתוח אנדוסקופי מורכב, בשיתוף פעולה הדוק עם ד"ר יעקב כץ, מנהל מחלקת הרדמה בשניידר וצוות חדר הניתוח המיומן.


 

פתיחה מחודשת למחלקה האונקולוגית  


2009: בחודש מרץ חזרו המחלקה האונקולוגית ויחידת השתלות מח עצם למשכנן הקבוע, בתום בנייה מקיפה שבוצעה במחלקה. השיפוץ כלל בנייה של חמישה חדרי מח עצם חדשים, עם חדרי מקלחת ושירותים, כאשר בכל אחד מהחדרים יש לחץ אויר חיובי המגן על הילד בתקופה שבה המערכת החיסונית מוחלשת. בנוסף, כל חדרי האשפוז במחלקה האונקולוגית שופצו, כאשר שניים מתוכם מיועדים למטופלים המצויים בבידוד. כמו כן, תוכנן למחלקה חדר תרופות חדש המשותף למחלקה האונקולוגית וליחידת השתלות מח עצם וכן תוכננו במחלקה משחקייה חדשה ומעוצבת וחדר מולטימדיה לרווחת הילדים. ההשקעה הרבה בשיפוץ המחלקה האונקולוגית נועדה לספק לילדים המאושפזים ולבני משפחותיהם תנאי אשפוז משופרים, תוך הבטחת שמירה על בטיחות המטופלים.
 



לראשונה בעולם: תינוקת בת 4 חודשים עברה ניתוח השתלת דפיברילטור


2009: התבצע במרכז שניידר ניתוח נדיר של השתלת דפיברילטור (מכשיר החייאה פנימי) בתינוקת בת 4 חודשים שסבלה מהפרעות קצב קטלניות, עקב מחלת שריר הלב. הדפיברילטור הותאם לגילה וממדי גופה של התינוקת.
זו התינוקת הקטנה ביותר בעולם בגיל ובמשקל, שעברה ניתוח יחודי זה. 



 
חדר צינתורים שני בשניידר



2009: בתחילת שנת 2009 נפתח חדר צנתורים שני ביחידת הצנתורים בשניידר. חדר הצנתורים החדש מפגיש בין קרדיולוגיית הילדים לרדיולוגיה הפולשנית ומשלב כוחות בין כלל יכולות בית החולים בתחום הרפואה הפולשנית הלא-ניתוחית, לטובת שיפור הטיפול בילד החולה.

 

פרופ' צבי לרון זכה בפרס ישראל בחקר הרפואה לשנת תשס"ט


2009: פרופ' צבי לרון, מייסד המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר, זכה בפרס ישראל בחקר הרפואה. מחקריו פורצי הדרך של פעילות הורמון הגדילה על רקמות ואיברי הגוף השונים יושמו לטיפול בילדים נמוכי קומה ומשמשים אבני דרך לטיפול עד היום. במחקרו הבסיסי בנושא פעילות הורמוני הגדילה הגדיר פרופ' צבי לרון את הקולטנים החסרים באוכלוסיה מיוחדת של ילדים נמוכי קומה, אשר תוארה על ידו ב-1966 וידועה כיום כ"תסמונת לרון".


 

מקרה נדיר ביותר: תאומות נולדו עם אותו מום לבבי קשה


2010: מומחי מכון הלב במרכז שניידר מורגלים ומיומנים באבחון מומי לב בעוברים, אך אפילו הם נדהמו לגלות כי שתי תאומות נושאות את אותו מום לבבי כחלוני מורכב וקשה. התאומות נולדו בשבוע ה-37 כאשר משקל אחת מהן 2.4 ק"ג והשניה 2.7 ק"ג ונותחו בהצלחה כעבור מספר שבועות מיום היוולדן.



ניתוח נדיר של בנייה והרחבה של קנה הנשימה לכל אורכו בתינוקת בת 9 חודשים בוצע במרכז שניידר


2010: ניתוח נדיר של בנייה והרחבה של קנה הנשימה לכל אורכו וחיבור מחדש של העורק הריאתי בתינוקת בת 9 חודשים, בוצע במרכז שניידר. התינוקת, אשר סבלה ממום מולד נדיר של היווצרות לא תקינה של דרכי הנשימה המתבטא בקנה נשימה צר ביותר לכל אורכו, דבר שלא אפשר לה נשימה בכוחות עצמה, ובנוסף סבלה ממום בכלי הדם הריאתיים, שלעתים מלווה מום כזה בדרכי הנשימה, נזקקה לניתוח הדחוף להצלת חייה. 



מיון חדש ומרווח



2010: בחודש נובמבר הסתיים פרויקט שיפוץ היחידה לרפואה דחופה - מיון שניידר. השיפוץ כלל בנייה מחודשת של האזור הדרומי (אשפוז יום לשעבר), בניית חמישה חדרי טיפול ואזור לשמונה מיטות השהיה וכן אזור מנהלתי. המלר"ד המודרני מתוכנן היטב לזרימת הקהל וכולל חדרי המתנה מרווחים, הפרדה בין אזור המסלול המהיר לאזור המטופלים השוכבים, חדרים אישיים לכל ילד, חדרי בידוד וחדרי תרופות.




מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מצאו גן חדש הגורם לפיגור שכלי



2010: בחודש דצמבר צוות החוקרים בראשות ד"ר לינה באסל, זיהו את הגן הפגום, SOBP, הגורם לסוג חדש של פיגור שכלי על רקע גנטי. צוות החוקרים מצא כי התסמינים לפיגור השכלי מופיעים אצל התינוק זמן קצר לאחר הלידה, ומאופיינים בעיכוב בהתפתחות מוטורית, פגיעה קוגניטיבית ופזילה.
 

 

נדיר: 4 השתלות לב בילדים ובני נוער בוצעו בתוך חודש במרכז שניידר


2011: מתוכן בוצעו 2 השתלות משולבות של לב וריאה. מדובר במספר שיא של השתלות לב בילדים ובני נוער בתוך חודש. במהלך שנת 2010 כולה התבצעו בארץ שתי השתלות לב בלבד בילדים והשתלת ריאה אחת.

 

 

לראשונה בארץ טכנולוגיית הקפסולה החדשנית לאבחון מחלות במעי מיושמת בילדים מעל גיל שנתיים


2011: בדיקת הוידאו של המעי הדק (video capsule endoscopy) באמצעות טכנולוגיית הקפסולה החדשנית, מאפשרת ביצוע אבחון של מחלות מעי שמעבר לטווח מכשירים אחרים כגון גסטרוסקופיה או קולונוסקופיה, וכן חוסכת במקרים רבים צורך בהרדמה.

 

 

לראשונה בעולם התקיים ניסוי פרויקט הלבלב המלאכותי מחוץ לכתלי בית החולים


2011: לראשונה בעולם, ביוזמת והובלת מומחי המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, המרכז הארצי לסוכרת נעורים, במרכז שניידר, התקיים בהצלחה מחוץ לכתלי בית החולים ניסוי פרויקט הלבלב המלאכותי, הנועד לתת פתרון ממשי לחולים בסוכרת. מדובר באבן דרך משמעותית במחקר: זוהי הפעם הראשונה בעולם בה יוצא הניסוי מחוץ לכתלי בית החולים ומדמה שהייה "רגילה" של בני נוער החולים בסוכרת, תוך שימוש במערכת אוטומטית האחראית להזרקת האינסולין במהלך הלילה.
 



מרכז שניידר מציין 20 שנה להקמתו והיווסדו של בית החולים


2012: מספר אירועים התקיימו במהלך שנת 2012 לציון 20 שנה להקמתו והיווסדו של מרכז שניידר:

כנס "רפואת ילדים: עבר, הווה ועתיד"

הכנס המדעי הבינלאומי "רפואת ילדים: עבר, הווה ועתיד", כינס רופאים מומחים ברפואת ילדים מהארץ ומהעולם, צוותי סיעוד, פסיכולוגים, תזונאים, עובדים סוציאלים ואנשי מקצועות הבריאות השונים ברפואת ילדים. הכנס התקיים במעמד הרב יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות, פרופ' יוסף מקורי, דקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, גב' לין שניידר, בתם של ארווינג והלן שניידר, המייסדים והתורמים של מרכז שניידר, מר אלי דפס, מנכ"ל הכללית ומכובדים נוספים.
 
תערוכת צילומים -  Heartbeat - פעימת לב
Heartbeat - פעימת לב, תערוכת צילומים פרי יצירתו של הצלם המוערך זיו קורן לציון 20 שנה להיווסדו של מרכז שניידר, הוצגה במתחם התחנה בתל אביב ולאחר מכן הועברה ללובי מרכז שניידר.
 
פגישת פרופ' פרס עם נשיא המדינה, מר שמעון פרס
פרופ' יוסף פרס, מנהל מרכז שניידר, הגיע לבית הנשיא בירושלים והעניק לנשיא המדינה, מר שמעון פרס, את ספר הצילומים "Heartbeat - פעימת לב". נשיא המדינה: "הילדים הם הדבר היקר ביותר שיש לנו והילדות היא התקופה המעצבת את האדם לכל חייו. הרעיון ליצור בית חולים המוקדש לילדים, לכל הילדים, הוא רעיון נפלא, ולכן הבשורה של בני הזוג שניידר להקים בית חולים מיוחד לילדים היה בגדר בשורה גדולה, תרומה ייחודית ומחווה אנושית".

 

מקרה הצלתו של הילד מוחמד

צוותים משולבים של מרכז הרפואי שניידר בהם מצנתרים, מרדימים, נוירוכירורגים, אחיות וטכנאים הצילו את חייו של מוחמד בן ה-4 שנפצע פגיעת ראש אנושה בתאונת דרכים.


 

 

מחקר ראשון מסוגו בעולם לבחינת הולוגרמה תלת-ממדית של הלב תוך כדי צנתור לב


2013: שיתוף פעולה של מרכז שניידר עם החברות Philips Healthcare ו- RealView: הסתיים בהצלחה מחקר ראשון מסוגו בעולם לבחינת הולוגרמה תלת-ממדית של הלב, בזמן אמת, תוך כדי צנתור לב. הטכנולוגיה החדשה מייצרת הולוגרמה דינמית של הלב, אשר למעשה "צף ומרחף באויר חופשי". לרופאים ניתנה יכולת "לגעת" ו"לחתוך" בלב הצף, מה שנראה ומורגש כנגיעה פיזית ממש בחלקי הלב השונים.

 

חיים חדשים הודות לתרומת איברים: פלסטיני בן 10 עבר ניתוח השתלת כליה במרכז שניידר


 

2013: הילד סבל מאי ספיקת כליות, טופל בהמודיאליזה והמתין להשתלת כליה. אביו של הילד אמר בהתרגשות כי אין מילים בפיו להודות למשפחת התורם, ולאחר שנים רבות של המתנה להשתלה, קיבל בנו חיים חדשים. במהלך המפגש אמרה שרית, אמו של נועם: "לראות את יעקב היום זה אושר גדול. אני מאחלת לו רק בריאות, שיקום מכאן בריא ושלם ושייהנה ממה שהוא לא נהנה 6 שנים. זה אושר עילאי בשבילי, אני מרגישה כאילו משהו מנועם שלי חי. זה מנחם אותי נחמה גדולה. סוהילה, אמו של יעקב אמרה בהתרגשות ודמעות: "אני מאד מודה מכל ליבי למשפחה".

 

 


תקן הסמכה בינלאומי לאיכות ובטיחות ברפואה ניתן למרכז שניידר - בית החולים לילדים היחיד בישראל


2013: התקן שהוענק למרכז שניידר הינו "מוסמך איכות ובטיחות" והוא מאשר כי כל הפעילות נעשית באופן בטוח ומתואם, ועל בסיס הנחיות והידע המדעי הנרחב והמעודכן ביותר הקיים כיום בתחום. התקן מאשר כי תהליכי הניהול, הטיפולים הרפואיים והבקרה בבית החולים מבוצעים בבטיחות מרבית ותוך עמידה בסטנדרטים מחמירים במטרה לשמור על בריאות הילד המטופל ובטיחותו.

 


 

יכולים לחייך: שני ילדים הובאו מהפיליפינים לישראל בכדי לעבור ניתוח לתיקון שפה שסועה


2013: שני ילדים, בני דודים בני 10 ו- 13 מהפיליפינים, הובאו במיוחד למרכז שניידר לצורך ניתוח לתיקון שפה שסועה. הילדים הוטסו לארץ יחד עם משלחת הרפואה והסיוע הישראלית, שנחלצה לעזרת העם הפיליפיני לאחר אסון הטייפון, וחזרה לאחרונה לישראל. הילדים, אשר עברו את הניתוחים בזה אחר זה, התאוששו מהניתוח במהירות ויחזרו בקרוב לפיליפינים – כשהם יכולים סוף סוף לחייך.




הלב מתרחב: האחים חיים מיכאל ורפאל יצחק גרוס שוחררו ממרכז שניידר  


2014: בחודש פברואר האחים מירושלים אשר ליבם נפגע בעקבות הרעלה מחומר הדברה, טופלו במשך כארבעה שבועות ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר. מאז שהגיעו לבית החולים, עשו אנשי הצוות הרפואי מאמצים כבירים להצלת חייהם. במשך תקופת האשפוז, ליבם של הילדים חזר לתפקד ללא תמיכה חוץ גופית, בהמשך חזרו להכרה והחלו לנשום בכוחות עצמם, ולאחר שניכר שיפור במצבם, הועברו להמשך טיפול במחלקת האשפוז, עד השחרור המיוחל.

 



פריצת דרך בפרויקט הלבלב המלאכותי


2014: לראשונה בעולם ביוזמת והובלת מומחי מרכז שניידר: ניסוי פרויקט הלבלב המלאכותי שנועד לתת פתרון ממשי לחולים בסוכרת, התקיים באמצעות טאבלט בבתי הילדים המטופלים ובשגרת חייהם במשך שלושה ימים רצופים


 


2014: שיא בהשתלות כבד בילדים במרכז שניידר



במהלך השנה החולפת בוצעו 20 השתלות כבד בתינוקות, ילדים ובני נוער, אשר נזקקו לתרומת כבד להצלת חייהם. ניתוח השתלת כבד בילדים הוא אחד הניתוחים המסובכים ביותר בעולם הרפואה. רוב ניתוחי ההשתלות בילדים מתבצעים במרכז שניידר.



 

פורמולה לילדים נמוכי קומה



מאי 2015: מומחי מרכז שניידר: פורמולה ייחודית שניתנה לילדים בריאים, נמוכים ורזים במשך ששה חודשים, שיפרה באופן משמעותי את קומתם ומשקלם. הפורמולה אינה מיועדת לילדים שקומתם הנמוכה נובעת מחוסר בהורמון גדילה.



 

מושתלת הכבד הצעירה בארץ - בת 5 חודשים



מאי 2015: התינוקת הקטנה סבלה ממחלת כבד חריפה ונזקקה להשתלה דחופה להצלת חייה. אמה של התינוקת תרמה לה אונת כבד. ההשתלה בוצעה בהצלחה במרכז שניידר הודות לשיתוף פעולה בין הצוותים השונים שנטלו חלק בניתוח המורכב.



 

בת חודשיים לקתה בדום לב - וחזרה לחיים במערכת ECMO



דצמבר 2015: תינוקת בת חודשיים הגיעה למרכז שניידר בשל קשיי נשימה והקאות כעבור דקות ספורות לקתה בדום לב והיא נזקקה להחייאה ממושכת ומיוחדת. זו אחת הפעמים הבודדות בארץ בה ילד מחובר למערכת ECMO, המחליפה את פעילות הלב, כבר בחדר המיון. בזכות עירנות הורי התינוקת וחיבורה למערכת ECMO, ניצלו חייה.


 



מרץ 2016: תקן ההסמכה ניתן על ידי הארגון הבינלאומי לאיכות ובטיחות ברפואה - (JCI (Joint Commission International.
התקן האקדמאי מאשר כי תהליכי הניהול, הטיפולים הרפואיים והבקרה בבית החולים מבוצעים בבטיחות מירבית ותוך עמידה בסטנדרטים מחמירים, במטרה לשמור על בריאות המטופל ובטיחותו מרכז שניידר קיבל את ההסמכה בהצטיינות יתרה: הציון הכולל שקיבל בית החולים 98.78, עם ציון מושלם בכל הקשור במדדי בטיחות המטופל, איכות הטיפול והמחקר, שהם עמודי התווך של בית החולים.
 

 


אוגוסט 2016: במרכז שניידר לרפואת ילדים הסתיים בהצלחה תרגיל ראשון לקליטת ילדים פצועים מאירוע טוקסיקולוגי רב נפגעים.
זוהי הפעם הראשונה ב- 25 שנות קיומו שבית החולים מתורגל באופן עצמאי במתאר שעת חירום ע"י פיקוד העורף והאגף לשעת חירום במשרד הבריאות. בתרגיל השתתפו רופאים, אחיות, סניטרים, עובדים סוציאליים, אנשי ביטחון, עובדי המנהלה ועוד. במסגרת התרגיל קלטו צוותי הרפואה את הנפגעים כשהם ממוגנים במיגון מלא. הייחוד והאתגר בתרגיל הינו הצורך למיין את הנפגעים, לנטרם, להפשיטם ולטהרם טרום כניסתם לבית החולים להמשך הטיפול הרפואי וזאת תוך מיגון מקסימלי של הצוות המטפל, לבל יפגע מחומרים רעילים.
 
 


האירוע התקיים ביום חמישי, 27 באוקטובר 2016, חגג מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, 25 שנים להיותו בית החולים היחיד מסוגו והמוביל ברפואת ילדים. האירוע המרגש התקיים בהיכל התרבות בתל אביב במעמד שר הבריאות הרב יעקב ליצמן, בני משפחת שניידר, מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס, בכירים ממערכת הבריאות בישראל, תורמים, מתנדבים ומאות עובדי מרכז שניידר ובני זוגם. על החלק האומנתי הופקד הזמר יהורם גאון.

 



2016: במהלך השנה החולפת בוצעו 29 השתלות כליה בתינוקות, ילדים ובני נוער, אשר נזקקו לתרומת כליה להצלת חייהם. ארבעה עשר ניתוחי השתלות בוצעו לאחר שהתקבלה תרומה מן המת וחמישה עשר ניתוחים בוצעו לאחר שהתקבלה תרומת כליה מקרוב משפחה של הילד הזקוק לתרומה או על ידי תרומה מתורם אלטרואיסט. 
 
 
 

כאן יש תמונה
2017: ניתוח נוירוכירורגי נדיר במיוחד הציל את חייה של תרה בת ה- 9 אשר אובחנה עם גידול שנמצא בחוליה השנייה של עמוד השדרה הצווארי. המומחים הוציאו את הגידול והתקינו שתל מיוחד שהוכן במדפסת תלת מימד, הניתוח המורכב הציל את חיי הילדה.
 

 


2017: משרד הבריאות פירסם את דירוג הפגיות בארץ לשנת 2017: הפגייה במרכז שניידר לרפואת ילדים דורגה במקום הראשון מבין 29 הפגיות בישראל. 
 
 
 


2018: חייה של אמה שניידר, פעוטה בת שנה ועשרה חודשים, ניצלו בזכות חיבור למערכת האקמו – מערכת המחליפה באופן זמני את פעילות הריאות והלב.החיבור למערכת האקמו אומנם מציל חיים, אך עלול להיות כרוך בסיכונים ובסיבוכים לא מעטים, ולפיכך נעשה מאמץ לצמצם ככל הניתן את משך החיבור למכונה. 68 ימי אקמו, שעברו על הפעוטה במרכז שניידר, הם נתון יוצא דופן. 
 
 
 

כאן יש תמונה
2018: על פי מדרג בתי החולים הבטוחים בישראל, שערך משרד הבריאות במהלך שנת 2018, דורג מרכז שניידר במקום הראשון מתוך 28 בתי חולים.
 
 
 

כאן יש תמונה
2018: מיכל סגל, אם לחמישה מצפון הארץ, היא הראשונה בארץ ובין הבודדות בעולם, אשר תרמה אונת כבד לתינוק אותו לא הכירה קודם ובכך הצילה את חייו. 

 


  כאן יש תמונה
2019: גידול סרטני ענק התמקם על אחת מצלעותיו של אריאל בן החודשיים, תרופה ביולוגית חדשה בסירופ כיווצה את הגידול והצילה את חייו של התינוק.
 
 
 
גידול ענק ונדיר הוסר מבסיס הגולגולת של ילדה בת שבע

כאן יש תמונה
2019: גידול ענק ונדיר ביותר התמקם על בסיס הגולגולת של זויה בת ה- 7 וסיכן את חייה. מומחי מרכז שניידר ניתחו אותה במשך 40 שעות והסירו את הגידול במלואו דרך האף.


 
חדש במרכז שניידר: מערכת CT מופחתת קרינה, חדשנית ומתקדמת

  כאן יש תמונה
2019: מערכת ה-CT החדשה הותקנה לאחרונה במחלקת דימות ותשמש את הילדים המטופלים בבית החולים. המערכת מאפשרת קיצור משמעותי של זמני הסריקה וביצוע סריקות איכותיות גם לילדים קטנים, בזריזות ואף ללא הרדמה.




כאן יש תמונה
2020: מרכז שניידר דורג כבית חולים מצטיין במניעת זיהומים. על פי מודל התמרוץ הלאומי של משרד הבריאות לשנת 2019.

 

כאן יש תמונה
2020: בת 9 הגיעה למיון מרכז שניידר בשל אישונים לא שווים - רופא העיניים אבחן שיתוק חריף בעצב השלישי כתוצאה ממפרצת מוחית. צנתור מוח דחוף הציל את חייה.
 
 
 
מושתל הכבד הצעיר ביותר בארץ


2020: תיאודור הקטן, בן 15 שבועות בלבד, סבל ממחלת כבד חריפה ונזקק להשתלת כבד דחופה. אמו תרמה לו את אונת כבד והצילה את חייו. ניתוח השתלת אונת כבד בוצע במרכז שניידר.



לראשונה בארץ: מרפאה רב-תחומית למעקב אחר ילדים המחלימים מקורונה
כאן יש תמונה
2021: נפתחה מרפאת מעקב אחר ילדים המחלימים מקורונה במסגרת מחלקת אשפוז יום במרכז שניידר. המטופלים יעברו בירור מקיף על ידי רופא למחלות זיהומיות ובמידת הצורך יופנו לייעוץ מומחים בתחומים השונים בכדי לטפל בכלל הבעיות הרפואיות העלולות להופיע כתוצאה מהמחלה.


 

כאן יש תמונה
2021: הניסוי של מרכז שניידר לרפואת ילדים נבחר להשתתף במשימת רקיע של איתן סטיבה, הישראלי השני בחלל. הניסוי בודק את קצב גידול התאים הסרטניים, בארץ לעומת בחלל - בהיעדר כוח הכבידה משימת רקיע יצאה לדרך בהובלת קרן רמון ומשרד המדע והטכנולוגיה



יוזמה משותפת של בית הנשיא ומרכז שניידר למען השלום: כנס רפואת ילדים בשיתוף איחוד האמירויות
כאן יש תמונה
2022: ההזמנה לכנס 'ילדי אברהם הראשון' הוענקה ליורש העצר של אבו דאבי כמתנה מנשיא המדינה, יצחק הרצוג, במסגרת ביקורו הנשיאותי באיחוד האמירויות.
שיתוף הפעולה כולל פיתוח מיזמים משותפים לקידום רפואה מרחוק, מפגשים של חילופי ידע, ייעוציים רפואיים וטיפולים שונים במרכזי המצוינות של כללית, ובהם גם מרכזי המצוינות של מרכז שניידר.
2022: המשלחת המריאה לאוקראינה כחלק ממבצע "כוכב מאיר", כאחראית על מתחם רפואת הילדים בבית חולים השדה הישראלי. במקביל מטופלים במרכז שניידר ילדים חולים שחולצו מאזורי הקרבות והוטסו לישראל במבצע מיוחד
 
 
 
2022: מרכז שניידר יוצא בצעד חדשני חסר תקדים ברפואת ילדים בישראל, ומשיק פיילוט ראשון מסוגו בארץ לבית חולים לילדים.
המיזם הינו חלק מפרויקט "בית החולים ה-15" של כללית, והרעיון העומד מאחוריו הוא לאפשר לילדים המתאימים לכך אשפוז בבית בסביבה נעימה, תומכת ומוכרת, מבלי לשנות את שגרת המשפחה, ובו זמנית להעניק טיפול רפואי איכותי הכולל את מלוא השירותים כמו בשניידר- רק בבית.
 
 
2022: על הניסים ועל הנפלאות: חג החנוכה במרכז שניידר נפתח באיחוד מרגש בין אחמד וליבי, שני הילדים ששהו יחדיו ביחידה לטיפול נמרץ לב בשניידר במשך חודשים רבים, כשהם מחוברים ללב מלאכותי, בציפייה להשתלת לב, וכעת זכו שניהם לתרומה המיוחלת המאפשרת להם התחלה חדשה
 
עבור לתוכן העמוד