תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודשניידר בתקשורת
29/04/2025
אימפטיגו היא מחלת עור מדבקת ושכיחה אצל ילדים, שמתפתחת בעיקר בקיץ בעקבות חיידקים שחודרים דרך שריטות ועקיצות. בדרך כלל מדובר במחלה קלה, וניתן לטפל בה במשחות אנטיביוטיות או בטיפול דרך הפה אם היא מחמירה. שמירה על היגיינה, טיפול מהיר ומניעת גירוד יכולים לקצר את משך המחלה ולמנוע סיבוכים: "על אף המראה המטריד שלה, כמעט תמיד מדובר בזיהום קל שקל יחסית לטפל בו".
"mako"להמשך הכתבה...
"mako"להמשך הכתבה...
24/04/2025
כשברחה מרומניה בגיל 15, מינה קופפרברג נאלצה להשאיר מאחור את בית הבובות האהוב שאביה בנה לה. עשרות שנים אחר כך, היא ובעלה מינל, שניהם ניצולי שואה שעלו ארצה מקנדה לפני חמש שנים, תרמו את אוסף בתי הבובות המופלא שיצרו למרכז שניידר לרפואת ילדים. "הנאצים גנבו ממני את ילדותי, אבל היצירות האלה החזירו לי חלק ממנה, ועכשיו הן ישמחו ילדים בישראל"להמשך הכתבה...
18/04/2025
ילד בן 6 שסבל מכאבי בטן כרוניים התגלה כבעל שלוש כליות - תופעה רפואית נדירה ביותר. במרכז שניידר, ביצעו ניתוח רובוטי מתוחכם להסרת הכליות הלא מתפקדות - והשיבו את חייו למסלול תקין.
"walla"להמשך הכתבה...
"walla"להמשך הכתבה...
16/04/2025
ברגע שהגיעה משפחת זיקרי לחופשה באילת, התקבל הטלפון המיוחל מבית החולים שניידר: נמצאה כליה מתאימה לרפאל בן השבע מגופה של ירדן טייצלנד בת ה-17 שנהרגה בתאונה. "זו הייתה שמחה מהולה בעצב. הפנים של ירדן חקוקות בראשי", אומר יוני, אביו של רפאל. סיפורה של תרומת חיים אצילית והמסע להצלת חייהם של חמישה חולים.
"ynet"להמשך הכתבה...
"ynet"להמשך הכתבה...
14/04/2025
לנוירובלסטומה המאפשר זיהוי מוטציות גם בשכיחות נמוכה בתוך הגידול וניתחו את השפעתן על הישרדות החולים. הנה המסקנות.
"doctors Only"להמשך הכתבה...
"doctors Only"להמשך הכתבה...
08/04/2025
בשנה האחרונה הגיעו למרכז שניידר לרפואת ילדים תינוקות וילדים שנזקקו לטיפול דחוף בעקבות חנק משאיפת אגוזים, 3 מהם טופלו בטיפול נמרץ. מומחים מסבירים מדוע מדובר במאכל קטלני לילדים מתחת לגיל 5. לפי ארגון בטרם 13 ילדים נחנקו מאגוזים רק במהלך השנה החולפת. רופא: "אם החסימה מתרחשת בדרכי האוויר הגדולות, הילד עלול להיחנק בתוך שניות ספורות".
"mako"להמשך הכתבה...
"mako"להמשך הכתבה...
07/04/2025
התינוק טבע בגיגית, בזמן שבני המשפחה היו עסוקים בניקיונות לפסח ולא הבחינו במצוקתו. חובשי איגוד הצלה הגיעו למקום והעניקו לו טיפול מציל חיים. התינוק פונה לשניידר במצב קשה. מנהל המלר"ד: "עבר החייאה מלאה. מצבו קשה, הוא מורדם ומונשם".
"mako"להמשך הכתבה...
"mako"להמשך הכתבה...
06/04/2025
התינוק אובחן עם דלקת קרום המוח חיידקית, שחיסון נגדה ניתן כחלק מהחיסון המחומש. ההורים איחרו לתת את החיסון הראשון - והתינוק הגיע במצב קשה לטיפול נמרץ בבית החולים שניידר.
"וואלה"להמשך הכתבה...
"וואלה"להמשך הכתבה...
30/03/2025
התינוק נולד עם שפה וחך שסועים – מום המשפיע קשה על יכולת האכילה והדיבור. הוריו, שגילו אודות מצבו במהלך ההיריון, בחרו להגיע לישראל כדי שיוכל להיוולד בבית החולים בילינסון הסמוך למרכז שניידר, וכך להעניק לו טיפול רפואי מתקדם מרגע לידתו. לאחרונה הוא עבר ניתוח מורכב לתיקון השסע במרכז. רופאה: "המקרה מדגיש את ההשפעה האדירה שיש לרפואה מתקדמת על איכות החיים".
"mako"להמשך הכתבה...
"mako"להמשך הכתבה...
26/03/2025
ניסיון בטיפול ב-40 ילדים ובני נוער ששוחררו משבי החמאס בעזה הוביל לפיתוח כלי התערבות: "עזרה ראשונה פסיכולוגית לילדים ששוחררו משבי"
"Doctors Only"להמשך הכתבה...
"Doctors Only"להמשך הכתבה...
25/03/2025
מחקר חדש וראשון מסוגו שנערך במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית חושף: פערי גדילה בין ילדים חרדים לשאר המגזרים מתחילים כבר בשנתיים הראשונות לחיים, עם שיעור של פי ארבעה מהממוצע הארצי בקרב ילדים בני 6-7. מה הסיבה?להמשך הכתבה...
23/03/2025
התינוק היה אמור לעבור בדיקת סקר שגרתית, כפי שמקובל במטרה למנוע מחלות ותופעות קשות שבהן ניתן לטפל, אולם הוריו סרבו לכך. בחלוף 4 חודשים מלידתו התברר הנזק הגדול שנגרם לו. הרופאה בשניידר: "כרופאים, סיפורים כאלה שוברים את לבנו, כיוון שאנחנו יודעים שניתן היה למנוע או לכל הפחות למזער באופן משמעותי את הנזק הכבד, לו רק היו מקפידים ההורים לבצע את הבדיקות".
"mako"להמשך הכתבה...
"mako"להמשך הכתבה...
19/03/2025
עלמה וולף החלה לסבול מכאבים בכתף – אך רק לאחר חודשים ארוכים של אבחונים, רופאים גילו שהיא נאבקת ביואינג סרקומה, סרטן עצם אגרסיבי. בזכות כימותרפיה וניתוח פורץ דרך, שכלל משתל תלת-ממדי, היא ממשיכה להילחם ולהתאושש. ד"ר שירי רובין, אונקולוגית ממרכז שניידר: "כשהסרטן מהסוג הזה ממוקד ובלי גרורות, יש סיכוי של 70% להחלמה ו-30% להישנות המחלה".
"ynet"להמשך הכתבה...
"ynet"להמשך הכתבה...
11/03/2025
חג פורים מביא איתו שמחה, צבעוניות וחגיגות - אבל לא לכל הילדים זה מרגיש כך. אם ילדכם מסרב להתחפש, אל תמהרו להילחץ או לכפות עליו תחפושת. אז איך אפשר לגשת לנושא ברגישות ולעזור לילד להתמודד עם תחושותיו.
"mako"להמשך הכתבה...
"mako"להמשך הכתבה...
11/03/2025
הם נראים כמו צעצועים, אבל יכולים לגרום לכוויות קשות, קטיעות איברים ואפילו לאובדן ראייה או שמיעה. שוחחנו עם רופא טראומה, חובש וחבלן משטרתי כדי להבין: למה זה קורה, איך אפשר לטפל - ובעיקר איך מונעים את האסון הבא? ד"ר ניר סמואל, מומחה לטראומה ורפואה דחופה ורופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים, מזהיר מפני הסכנות.
"ערוץ 14"להמשך הכתבה...
"ערוץ 14"להמשך הכתבה...
08/03/2025
הסיפור מעורר ההשראה של גאיה בת ה-16 החל במהלך טקס בית הספר שבו הייתה אמורה להשתתף, כשלפתע החלה לחוש מחנק וכאבים בחזה. לאחר שהובהלה למיון הבינו הרופאים כי היא בסכנת חיים. כשהגיעה לשניידר היא אובחנה כחולה במחלה נדירה שאין לה שם. "כולם רוצים להיות על ראש ההר, אבל כל הכיף והסיפוק זה דווקא לטפס עליו", היא אומרת באופטימיות מעוררת השראה, למרות הכל.
"mako"
להמשך הכתבה...
"mako"
להמשך הכתבה...
28/02/2025
בגיל שבועיים אורי אושפז בשניידר עם מחלת חום קשה, ולמרות הטיפול שקיבל, מצבו לא השתפר. בתחילה התמונה לא הייתה ברורה כל כך ולכן לאור זה שהיה במצב קשה, נשלח ברור גנטי. בעוד המשפחה וצוות בית החולים ממתינים לתשובה נמצא כי לאורי צמחה בדם פטריה. המצב שלו רק החמיר ולאחר שהרופאים גילו כי הוא חולה במחלה נדירה, היה ברור שהוא יצטרך השתלת מח עצם דחופה.
"וואלה"להמשך הכתבה...
"וואלה"להמשך הכתבה...
25/02/2025
לאורתופדיה-אונקולוגית בביה"ח לילדים שניידר: "מדובר בגידול נדיר מאוד עם מראה הפכפך ונטייה גדולה מאוד לפספוסים בגלל נדירותו".
"Doctors Only"להמשך הכתבה...
"Doctors Only"להמשך הכתבה...
23/02/2025
נער סבל מכאבים ברגלו במשך שנים, עד שד"ר וייס ממרכז שניידר הבחין בממצא מדאיג. "גידול נדיר מאוד, ולכן יש לרופאים נטייה לפספס אותו", הסביר המומחה לאורתו-אונקולוגיה • א' עבר את הניתוח בהצלחה: "הצלחנו להוציא את הגידול בצורה מדויקת ולשמר את הרקמה הבריאה".
"N12"להמשך הכתבה...
"N12"להמשך הכתבה...
19/02/2025
ההורים, שחיסנו את אחותה הבכורה, החליטו להפסיק לחסן את הבת הקטנה כי "איבדו את אמונם במערכת הבריאות מאז הקורונה". הילדה חלתה בדלקת חיידקית בקרום המוח, אושפזה פעמיים במרכז שניידר. פרופ' גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים א' בשניידר, ומומחית למחלות זיהומיות: "היא נותרה בחיים, אך תסבול מנזק בשמיעה, שניתן היה למנוע בחיסון".
"ynet"להמשך הכתבה...
"ynet"להמשך הכתבה...