חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

המלצות מרכז שניידר לקראת ראש השנה

לקראת ערב ראש השנה תשפ"ו, דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר, משתפת בהמלצות שיכולות לעזור להורים להיערך לארוחת החג בצורה בריאה ומהנה
פורסם: 22.09.24 | עודכן: 09.09.25



דבש

לדבש יצא שם של מזון בריאותי, אך חשוב לזכור שהוא מכיל סוכר, ממש כמו סוכר לבן או חום, ולכן לא מומלץ להרבות בו, בוודאי שלא לחולי סוכרת. זכרו כי לתינוקות עד גיל שנה חל איסור מוחלט לתת דבש, מחשש לנבגים של חיידק הבוטוליזם שעלולים לפגוע במערכת החיסון הלא בשלה שלהם.


דגים

דגים הם מקור נהדר לחלבון איכותי ולחומצת השומן אומגה 3, החשובה לבריאות הלב ולשמירה על הזיכרון. דגים כמו סלמון, מקרל, סול והליבוט נחשבים עשירים במיוחד באומגה 3. מומלץ לשלב בתפריט לפחות שתי מנות דג בשבוע (מנה = כ-150 גרם), רצוי באפייה או בבישול ולא בטיגון.


רימון

הרימון נחשב לאחד הפירות העשירים בנוגדי חמצון, התורמים להפחתת נזקי חמצון בגוף. הוא טעים ובריא, אך כמו בשאר הפירות, גם כאן הסוכר נמצא בכמות לא מבוטלת, ולכן כדאי לאכול במידה.


איך אוכלים נכון בארוחת החג?

ארוחת ראש השנה היא חגיגית ומלאה בכל טוב, בזמן הארוחה מומלץ להקפיד על איזון בצלחת: חצי צלחת ירקות, רבע צלחת תוספת פחמימתית (עדיף מדגנים מלאים), ורבע נוסף חלבון כמו דג או בשר. מומלץ לשתות מים ולא מיץ או שתייה מתוקה.


ולסיום, אמצו הרגל חדש, קחו החלטה לשנה חדשה בריאה יותר

החגים הם הזדמנות מצוינת להתחיל שנה בריאה יותר. במקום להיכנס לדיאטות קיצוניות אחרי הארוחות, כדאי לאמץ הרגל קטן ובריא כבר עכשיו, כמו למשל להקפיד על ארוחת ערב משפחתית קבועה או לאמץ הרגל אחר שיתרום לאורח חיים מאוזן ונעים לכל בני הבית. 


עבור לתוכן העמוד