תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודחשיפת תינוקות למזונות אלרגניים: איך לעשות את זה נכון וללא חשש

רגע טעימות המזון הראשון הוא אחד השלבים המרגשים בחייו של כל תינוק. הוא נחשף לטעמים חדשים, למרקמים מגוונים, ולומד להכיר את עולם האוכל. לצד ההתרגשות, ישנם הורים רבים החוששים במיוחד מהחשיפה למזונות אלרגניים – ביצים, חלב פרה, דגים, בוטנים, אגוזים ושומשום – שמא הם עלולים לגרום לתגובה אלרגית מסוכנת. החדשות הטובות? חשיפה מוקדמת ומבוקרת דווקא עשויה להפחית את הסיכון לאלרגיה!
למה כדאי לחשוף מוקדם?
- התחילו מוקדם, אך לא לפני גיל 4 חודשים - לתינוקות בריאים ניתן להתחיל בחשיפה למזונות אלרגניים כבר בגילאי 4–6 חודשים.
- חשיפה הדרגתית ומבוקרת - יש להציג לכל תינוק מזון אלרגני אחד בכל פעם, ולהמתין מספר ימים כדי לוודא שאין תגובה אלרגית.
- העדיפו שעות הבוקר - כך תוכלו להיות ערניים למקרה של תגובה לא רצויה.
- חיזרו על החשיפה - לעיתים אלרגיה תופיע רק בחשיפה השנייה או השלישית, לכן חשוב להתנסות כמה פעמים.
- פריחה בפנים או בגוף
- נפיחות בשפתיים או בעיניים
- הקאות
- קושי בנשימה (במקרים נדירים)
כתבות נוספות
- הנחיות למתן טיפול חיסוני לקרדית האבק באמצעות טבלייה תת־לשונית, 14.01.2024
- דף מידע להורים בשימוש במיכל הספייסר (אירוצ'מבר) עם פיה, 14.01.2024
- דף מידע להורים בנושא שימוש בספייסר עם מסכה, 14.01.2024
- הוראות להפחתת החשיפה לאלרגנים, 14.01.2024
- טיפול חיסוני (אימונותרפיה), 14.01.2024
- תגרי מזון - מידע והנחיות לקראת הבדיקה, 14.01.2024
- הנחיות לשעת חירום - המכון לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית, 18.10.2023
- מחלת חיסוני ראשוני - מה זה?, 22.09.2022
- סרטון הסבר איך להשתמש במזרק אדרנלין, 17.05.2020
- טופס תוכנית פעולה לטיפול מיידי בתגובה אלרגית למזון ואנפילקסיס, 22.04.2020

.jpg?BannerID=78)
.jpg?BannerID=79)

.jpg?BannerID=82)
.jpg?BannerID=83)
.jpg?BannerID=85)
.jpg?BannerID=84)

