תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודחשיפת תינוקות למזונות אלרגניים: איך לעשות את זה נכון וללא חשש

למה כדאי לחשוף מוקדם?
- התחילו מוקדם, אך לא לפני גיל 4 חודשים – לתינוקות בריאים ניתן להתחיל בחשיפה למזונות אלרגניים כבר בגילאי 4–6 חודשים.
- חשיפה הדרגתית ומבוקרת – יש להציג לכל תינוק מזון אלרגני אחד בכל פעם, ולהמתין מספר ימים כדי לוודא שאין תגובה אלרגית.
- העדיפו שעות הבוקר – כך תוכלו להיות ערניים למקרה של תגובה לא רצויה.
- חיזרו על החשיפה – לעיתים אלרגיה תופיע רק בחשיפה השנייה או השלישית, לכן חשוב להתנסות כמה פעמים.
- פריחה בפנים או בגוף
- נפיחות בשפתיים או בעיניים
- הקאות
- קושי בנשימה (במקרים נדירים)
כתבות נוספות
- לא רק פיתה עם שוקולד - איך לעזור לילדים לאמץ הרגלים תזונתיים בריאים עם החזרה למסגרות?, 20.08.2025
- שמירה על תזונה בריאה לילדים גם בתקופות של חוסר שגרה, 16.06.2025
- איך לדבר עם ילדים על אוכל ודימוי גוף כדי להבטיח מערכת יחסים בריאה?, 27.02.2025
- המלצות מרכז שניידר לקראת ראש השנה, 22.09.2024
- הרצאה מצולמת: למה ארוחות הערב המשפחתיות כל כך חשובות?, 14.06.2022
- צמחונות ילדים ובני נוער, 03.05.2022
- תזונת תינוקות - מה חשוב להורים לדעת, 11.01.2022
- עצות תזונתיות לקראת החזרה ללימודים, 18.08.2021
- טיפים לתזונה נכונה לתינוקות וילדים, 05.07.2020
- המלצות לחג הפסח לילדים ונוער סוכרתיים, 25.03.2020

.jpg?BannerID=78)
.jpg?BannerID=79)

.jpg?BannerID=82)
.jpg?BannerID=83)
.jpg?BannerID=85)
.jpg?BannerID=84)

