תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודפרופ' רענן שמיר - נשיא הכנס השנתי של האיגוד האירופאי לגסטרואנטרולוגיה
פרופ' רענן שמיר, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר, שימש כנשיא הכנס השנתי של האיגוד האירופאי לגסטרואנטרולוגיה, אשר נערך בחודש יוני 2014 בישראל. האיגוד האירופאי לגסטרואנטרולוגיה הוא זה שקובע את מדיניות התזונה באירופה, והכנס השנתי שלו נחשב לכנס המוביל בעולם בנושאי תזונת תינוקות וכן בקביעת המדיניות במחלות דרכי העיכול ומחלות כבד. בכנס השתתפו 2,500 אנשים מ־75 מדינות בעולם, ביניהם כ־200 משתתפים מישראל ומספר משתתפים ממדינות שלהן אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל. נשיא הכנס, פרופ' רענן שמיר, אשר הביא את הכנס לישראל, פתח את הכנס החשוב. אחריו נשאו דברים ד"ר בועז לב, ממלא מקום מנכ"ל משרד הבריאות ופרופ' משה פיליפ, מנהל המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר, וסגן דיקאן הפקולטה לרפואה לענייני מחקר, כנציג אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה המארחת. לאחר דברי הפתיחה, נהנה הקהל מהרצאתו של פרופ' אהרון צ'חנובר, זוכה פרס נובל לכימיה לשנת 2004 על מסלול האוביקוויטין, ובהמשך ניתנו הרצאות על גילויים חדשים במחלות מעי דלקתיות, צליאק, אאוזינופיליק אזופגיטיס, חידושים בהזנת תינוקות וחשיפה למזונות משלימים, רכיבי תזונה כמו ויטמין D וחידושים במחלות כבד. מרכז שניידר לרפואת ילדים יוצג במספר רב של עבודות מהמכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה |
|
ומחלות כבד וכן עבודות משותפות עם מחלקות אחרות. בפרס גון האריס, הניתן לעבודה הטובה ביותר בכנס בתחום הגסטרואנטרולוגיה, זכה ד"ר דרור שובל, שסיים את התמחותו ברפואת ילדים במרכז שניידר ונמצא כיום בהשתלמות בבוסטון, על עבודת המחקר שלו בתחום תפקוד המאקרופאגים בחולי IBD מאוד צעירים שמחלתם נגרמת מפגם בקולטן לאינטרלאוקין 10.
את הכנס נעל מושב שיוחד להמלצות החדשות לטיפול בשלשולים חריפים בתינוקות באירופה וישראל. ההמלצות המשמשות בסיס לטיפול בשלשולים ברוב ארצות העולם, התפרסמו במהלך חודש יוני 2014, והצוות שכתב את ההמלצות, הציג אותן בפני באי הכנס. גאווה גדולה למדינת ישראל הייתה העובדה ששניים מתוך כותבי ההמלצות הם ישראלים, ושניהם, פרופ' רענן שמיר ופרופ' שי אשכנזי מייצגים גם את מרכז שניידר לרפואת ילדים.
לדברי פרופ' רענן שמיר, מנהל המכון לגסטרואנטרלוגיה, תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים: "הכנס השנתי של האיגוד האירופאי לגסטרואנטרולוגיה הוא בעל חשיבות רבה לרופאים המומחים בגסטרואנטרולוגיה מרחבי העולם, בזכות שיתוף הידע המאפשר את קידום הטיפול בילדים עם מחלות בדרכי העיכול ומחלות כבד. מרגש במיוחד היה לארח במסגרת הכנס גם רופאים ממדינות שאינן ביחסים דיפלומטיים עם ישראל, אשר ביקשו לשתף עם הרופאים הישראלים פעולה, כגשר לשלום".