תוכן העמוד
דלג על תוכן העמודמרכז שניידר עלה בעונה שנייה לפודקאסט לרפואת ילדים: ״ילדים זה אנחנו״
הפודקאסט המקיף והרחב לרפואת ילדים, המיועד להורים, חוזר לעונה שנייה ובה פרקים חדשים בנושאים: הפרעות אכילה, התפתחות השפה והדיבור, גדילה, שינה ועור בתינוקות וילדים
פורסם: 26.02.24 | עודכן: 29.02.24
מרכז שניידר, בית החולים הראשון והיחיד לילדים בארץ, המוביל את רפואת הילדים בישראל, עלה בעונה שנייה לפודקאסט המקיף והרחב לרפואת ילדים, המיועד להורים: ילדים זה אנחנו.
במסגרת הפודקאסט, מתראיינים מומחי שניידר, המובילים בתחומם בארץ ובעולם, ומדברים על כל מה שמעניין הורים לילדים מלידה ועד גיל ההתבגרות. הפרקים הראשונים של הפודקאסט זכו להאזנות רבות על ידי הורים, סבים וסבתות ואנשי מקצועות הבריאות מרחבי הארץ והעולם.
מנחות הפודקאסט הן ד"ר אורלי מיכאלי, מנחת "קולה של אמא" בעבר ורופאת ילדים בהווה, מומחית באונקו-גנטיקה ילדים ממרכז שניידר, והילה רענן, יזמית ואשת תוכן, מייסדת ומקימת קהילת דיבלופי בפייסבוק. בשבועות האחרונים עלו שני פרקים חדשים מיוחדים העוסקים בהתמודדות הנפשית של ילדים בתקופת המלחמה: טראומה ופוסט – טראומה בילדים, וחרדות בילדים. הפרקים זמינים להאזנה בכל אפליקציות הפודקאסטים.
הפרקים הראשונים של העונה החדשה שכבר זמינים לצפיה עוסקים בגדילת ילדים ובשינה אצל ילדים. מה ההבדל בין גדילה להתפתחות? כמה השפעה יש לגנטיקה על גדילה של ילד? מה חשובה השינה להתפתחות התקינה של הילד? מה הקשר בין הרטבת לילה לדום נשימה בשינה? בהמשך יעלו פרקים נוספים על עור בתינוקות וילדים, התפתחות השפה והדיבור והפרעות אכילה. על נושאים אלו מדברים מומחי שניידר ומעבירים ידע נרחב, אמין ומעודכן בצורה פשוטה וברורה, כך שאמהות, אבות, סבים וסבתות, אנשי חינוך, אנשי מקצוע בתחום הבריאות וכל מי שמעוניין להרחיב ולהעמיק בתחומים המגוונים של רפואת הילדים, יוכלו ליהנות ממנו בכל זמן ובכל מקום.
כחלק מתפיסת העולם של מרכז שניידר לעשות את המעל ומעבר, להנגיש ידע ולקדם בריאות בקרב הקהילה על מנת שהילדים של היום יהיו המבוגרים הבריאים של מחר, יצר בית החולים את הפודקאסט ילדים זה אנחנו, לצד שירותים דיגיטליים נוספים. לפודקאסט ילדים זה אנחנו ניתן להאזין בכל אפליקציות הפודקאסטים ובאתר שניידר.