חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

נחנך בניין הזכוכית של מרכז שניידר: מגדל האשפוז החדש והמתקדם לילדים בישראל

המגדל החדש אשר מכפיל בגודלו את ההיקף הקיים של מרכז שניידר, מהווה גם בית חולים חירום נגד מלחמה קונבנציונלית, ביולוגית וכימית וכולל פגייה עם חדרים אישיים וגינה טיפולית. הבניין יחל איכלוס בחודש מאי
פורסם: 26.03.23 | עודכן: 16.04.23
מרכז שניידר מקבוצת כללית, בית החולים המוביל את רפואת הילדים בישראל, חנך לאחרונה את בניין הזכוכית - מגדל אשפוז נוסף הממוקם בסמוך לבניין האבן הקיים מזה כ-3 עשורים. גזירת הסרט נערכה באירוע חגיגי בנוכחות התורמים אשר על שמם קרוי הבניין, מינדי שניידר לסר וד"ר מייקל לסר, שהגיעו מארה"ב במיוחד לאירוע עם חבריהם, מנכ"ל משרד הבריאות, מר משה בר סימן טוב, יו"ר דירקטוריון כללית, מר יוחנן לוקר, מנכ"ל קבוצת כללית, רו"ח אלי כהן, מנהלי בתי החולים בארץ, אנשי עסקים ועוד. נשיא המדינה, מר יצחק (בוז'י) הרצוג, שלח ברכה מוקלטת מרגשת מטעמו. להנחיית האירוע נבחרו רוני דלומי ויעל בר זוהר, שחלקו את ההנחייה בשני הבניינים האבן והזכוכית. בחלק האמנותי הופיעו בפני המוזמנים שירי מימון, להקת שלווה ומקהלת מורן. באירוע גם הוצגו צילומים מתוך התערוכה "פעימת לב" של הצלם זיו קורן שתיעד את ילדי שניידר ב-3 פעימות (לפני 10 שנים, 5 שנים וכיום).

הבניין החדש על שבע קומותיו, אשר נבנה בסטנדרט אדריכלי גבוה מאוד, הוקם מדרום לבניין הנוכחי על שטח כולל של כ-40,0000 מ"ר, מכפיל את גודלו הפיזי של בית החולים. בבניין הזכוכית קיים מתחם בית חולים חירום המגן במצב מלחמה קונבנציונלית, ביולוגית וכימית הכולל שתי קומות ממוגנות: פגייה ראשונה מסוגה בארץ עם 52 מיטות, 28 מהן בחדרים פרטיים למשפחה ולילוד ומכון דיאליזה ממוגן. במסגרת המבנה החדש, שיחל אכלוס במאי 2023, עתיד מערך האשפוז של מרכז שניידר לגדול בעשרות רבות של מיטות שיאפשרו קבלתם של ילדים רבים יותר מרחבי המדינה ומחוצה לה. שטח כל מחלקה יגדל פי 1.5 מהקיים. מחלקות האשפוז אשר תעבורנה אל הבניין החדש יאפשרו למטופלים ולהוריהם לשהות בחדרים אישיים או בחדרים לשני מטופלים. אפשרות זו, מעבר לשיפור רווחת המטופלים ומשפחותיהם, תעזור ביכולת להתמודדות המתמדת במניעת זיהומים. לאחר מעברן של מחלקות האשפוז לבניין הזכוכית, ישודרג בהדרגה בניין האבן הקיים ובו יורחבו שירותים כגון: המערך לאונקולוגיה, מערך הלב, ומחלקות הטיפול הנמרץ. כמו כן יורחבו שירותים כירורגיים ואמבולטוריים רבים.

בניין הזכוכית יכלול גם את מרכז המחקר והחדשנות היחידי לילדים בארץ ומהבודדים בעולם, מרכז למחלות מוח המשלב נוירולוגיה ופסיכיאטריה ומכון למחקר קליני לחקר המוח, מערך לטיפול בהפרעות אכילה, בית כנסת, אודיטוריום, בית קולנוע וגינה טיפולית. בבניין משולב גם מרכז חינוכי מורחב, שיעניק מימד חדש להגדרה של 'בית ספר לילדים מאושפזים'. המרכז החינוכי ימוקם על שטחים גדולים בקדמת הבניין, על מנת להעניק לילדים סביבה המתחברת עם העולם הבריא שבחוץ. המשמעות היא יצירת ערך מוסף לילדים על ידי אינטגרציה של תרבות פנאי, מחקר, אמנות, מוסיקה וחוויה של שגרה בריאה יחד עם לימודי חובה לפי תוכנית משרד החינוך. בנוסף, נבנה בימים אלו חניון תת קרקעי עם כ-1,000 מקומות חניה למטופלים ולמבקרים.

לדברי ד"ר אפרת ברון הרלב, מנהלת מרכז שניידר לרפואת ילדים: "מרכז שניידר הציב מחדש את הרף, שינה את פני רפואת הילדים בישראל והפך עד מהרה לאחד המובילים בתחומו בעולם. מקימי בית החולים והצוות הרב מקצועי יצרו תרבות המכוונת לילדים באשר הם, לשפה ייחודית עם הילדים ועם משפחותיהם, ולעשייה רפואית המותאמת לכל הגילאים מינקות ועד בגרות. בד בבד, עלה באופן דרמטי הביקוש לשירותי בית החולים ונוצרו עומסי יתר. במסגרת התוכנית האסטרטגית של בית החולים לפני כעשור, שאושרה על ידי הנהלת כללית, הוצע על ידי קודמי בתפקיד, פרופ' יוסף פרס, להקים מבנה נוסף, שיעניק למרכז שניידר את האוויר הדרוש ויאפשר לו לעשות את עליית המדרגה הנוספת, תוך חיזוק איכויותיו הידועות כבית החולים אחד, יחיד ומיוחד לילדים בישראל. בניין הזכוכית מצעיד אותנו אל עבר העתיד ומהווה בשורה בתחום רפואת הילדים. הבניין נבנה בסטנדרטים גבוהים ברמה בינלאומית, ויאפשר קבלת ילדים רבים נוספים מרחבי הארץ לטיפול מקצועי ומתקדם. בית החולים יקדם חדשנות, ויעניק חווייה אשפוזית שונה הן מבחינת חלל וציוד והן מבחינת פרטיות למשפחות".

לדברי אלי כהן, מנכ"ל קבוצת כללית: "מרכז שניידר הוא בית החולים לילדים המוביל בישראל. בניין האישפוז החדש מכין אותו הלכה למעשה ל- 50 השנים הבאות ומעניק לו את התשתיות והיכולות המתקדמות ביותר לעכשיו וגם לעתיד לבוא. ההשקעה חסרת התקדים של התורמים ושל כללית , תבטיח רציפות של התפתחות וחדשנות במתן רפואת הילדים הטובה ביותר לכל ילדי ישראל".



מימין לשמאל: פרופ' יוסף פרס, מנהלו לשעבר של מרכז שניידר, מר יוחנן לוקר, יו"ר דירקטוריון כללית, ד"ר אפרת ברון הרלב, מנהלת מרכז שניידר ומשפחת שניידר-לסר- מינדי, קייטי, ג'ק ומייקל (התורמים שעל שמם קרוי הבניין)



מימין לשמאל: יו"ר דירקטוריון כללית, מר יוחנן לוקר, מנכ"ל משרד הבריאות, מר משה בר סימן טוב, מנהלת מרכז שניידר לרפואת ילדים, ד"ר אפרת ברון הרלב ורו"ח אלי כהן, מנכ"ל קבוצת כללית



עבור לתוכן העמוד