חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

צוות שניידר ביצע ניתוח חירום בנער בן 16 שהגיע לבית חולים שדה באוקראינה

הניתוח נעשה תוך התייעצות מרחוק אשר התאפשרה באמצעות משקפי VR
פורסם: 05.04.22 | עודכן: 10.04.22


מימין: ניתן לראות את מימין את המנתח ד"ר מיכאל סגל חובש את משקפי ה-VR. משמאל: ד"ר אלנה דלוגה צופה בניתוח מהארץ (באמצעות המשקפיים) ומייעצת אונליין


צוות מרכז שניידר, אשר חזר בימים אלה מהמשלחת לאוקראינה, ביצע ניתוח חירום בנער בן 16 שהגיע למתחם הילדים של בית חולים השדה, "כוכב מאיר".

אנדריי בן ה-16 הגיע למתחם הילדים של בית החולים עם כאבי בטן עזים.  ד״ר ערן משיח וד״ר קרן שחר ניסן, שניהם רופאים בכירים במחלקה לרפואה דחופה (מיון) בשניידר, בדקו את אנדריי ואיבחנו כי מדובר באפנדציטיס (דלקת התוספתן). לאחר התייעצות עם שאר חברי הצוות, הוחלט שהוא זקוק לניתוח דחוף. ד"ר מיכאל סגל, שבימים כתיקונם עובד בשניידר כמתמחה במחלקה הכירורגית, ביצע את הניתוח, תוך התייעצות מרחוק עם ד"ר אלנה דלוגי, רופאה בכירה במערך הכירורגי במרכז שניידר שנמצאת בארץ. הניתוח הסתיים בהצלחה ואנדריי עבר להתאוששות.

ד"ר סגל חבש משקפי מציאות מעורבת (הולולנס) שנתרמו לשניידר על ידי מיקרוסופט ישראל לטובת הפעילות באוקראינה. משקפי ההולולנס איפשרו לד"ר דלוגי לראות את הניתוח בזמן אמת מנקודת מבטו של המנתח ולתת ייעוץ מדוייק. מדובר על שיתוף פעולה בין גורמי הענן בחטיבת מערכות מידע ודיגיטל בכללית, חברת מיקרוסופט ובית חולים שניידר .הפתרון מבוסס על טכנולוגיית הטימס שהוטמעה בכללית ועל משקפים חכמים המאפשרים לרופאים בבית החולים לצפות ברופא בחדר הניתוח.

לדברי ד"ר מיכאל סגל, מצוות מתחם הילדים בבית חולים השדה שמנוהל על ידי מרכז שניידר:" ביצענו ניתוח ראשון בילד בן 16 שנזקק לטיפול דחוף. זו היתה זכות והתרגשות גדולה לסייע ולתרום מיכולותינו לאחרים, זאת תוך שיתוף פעולה יוצא דופן עם הצוות התומך שלנו במרכז שניידר בארץ, עימו התייעצנו מרחוק באמצעות טכנולוגיה מתקדמת".

ד"ר סגל טיפל בשבועיים האחרונים, ביחד עם שמונה אנשי צוות נוספים ממרכז שניידר, במאות ילדים במסגרת בית חולים שדה "כוכב מאיר" שהקימה ישראל בעיירה מוסטיסקה (Mostyska) במערב אוקראינה.

עבור לתוכן העמוד