חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

לראשונה במרכז שניידר: מחקר המיועד לילדים בנושא תזונה מותאמת אישית לפי בדיקת חיידקי המעי

המחקר פתוח לגיוס לילדים בגילאי 6 - 9, ומהווה המשך למחקר החדשני באוכלוסיה בוגרת בו נמצא כי תגובת הסוכר בגוף לאחר צריכת מזונות שונים הינה אישית ומתווכת על ידי חיידקי המעי
פורסם: 18.11.18 | עודכן: 17.06.21

המכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, החל במחקר המיועד לילדים והינו המשך למחקר החדשני שנעשה במכון ויצמן בו נמצא כי תגובת הסוכר בגוף לאחר צריכת מזונות שונים הינה אישית ומתווכת על ידי חיידקי המעי.

חיידקי המעי בגוף אחראים על תפקוד כללי תקין, על הסיכון לתחלואה וגם על פירוק המזון. בגוף האדם נמצאים מיליארדי חיידקים מזנים שונים, ולכל אחד מאיתנו הרכב שונה של חיידקים כאלה. המחקר יבחן כיצד מזונות משפיעים על רמת הסוכר (במבוגרים נמצא שלכל אחד מאיתנו חתימה אישית של מזונות "טובים" ומזונות "רעים" שאינם בהכרח מה שכולנו חושבים) וכן איך החיידקים משפיעים על רמת הסוכר בגוף הילדים. בנוסף יבדוק המחקר באם תזונה "ים תיכונית" עדיפה בילדים או שגם כאן, יש ילדים שיהנו מהדיאטה הים תיכונית ויש ילדים שיהנו מתפריט אחר. בהתאם לממצאים תותאם לילדים תזונה אישית מומלצת. ההמלצות האישיות יעזרו  לשמור על רמת סוכר מאוזנת בדם ולצמצם את השפעותיו השליליות הגורמות לתחושת רעב, עלייה במשקל, הגדלת הסיכון לסוכרת, יתר לחץ דם, כבד שומני, מחלות לב ועוד.

למחקר, המיועד לילדים, בנושא תזונה ים תיכונית מותאמת אישית, מחפשים במכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד, ילדים בריאים בגילאי 6 - 9. תהליך ההשתתפות כולל חיבור למד ניטור סוכר רציף, מתן דגימות דם, שתן וצואה של המשתתפים ומעקב במשך שבועיים.

 

פרופ' רענן שמיר מנהל המכון מסר ש"מחקר זה הוא ראשון מסוגו בעולם, וכפי שהמחקר במבוגרים שינה את התפיסה לגבי תזונה מותאמת אישית באוכלוסיה הבוגרת, אני מאמין שמחקר זה, ישנה את התפיסה של תזונת ילדים ויתרום לבריאות הילדים המשתתפים בטווח הקצר, ושל אוכלוסיית הילדים כולה בטווח הארוך".

 

לפרטים והרשמה ניתן לפנות למנהלת המחקרים במכון לגסטרואנטרולוגיה, תזונה ומחלות כבד, רעות קליין במייל: [email protected] או בטלפון: 03-9253039.

 

המחקר שבודק את השפעת מזונות בכלל ודיאטת ים תיכונית בפרט על רמות סוכר בילדים בריאים יצא לדרך.


 

בתמונה: צוות המחקר והמשתתפת הראשונה

עבור לתוכן העמוד