חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

"בית חולים לדובים" במרכז שניידר

ילדים המטופלים בהורמון גדילה, ביקרו במיזם "בית חולים לדובים" במרפאה האנדוקרינית במרכז שניידר, שם ליוו את הבובות בתחנות המדמות טיפול רפואי. מטרת המיזם היא להפיג מתח וחרדה מהטיפול במכון, ולהעניק לילד חוויה חיובית אשר תשפיע על התנסויותיו בעת טיפולים רפואיים בעתיד.
פורסם: 08.07.18 | עודכן: 08.07.18


צילום: תומי הרפז

 

לאחרונה התקיים במרפאה האנדוקרינית, במכון לסוכרת ואנדוקרינולוגיה, במרכז שניידר, מיזם בשם "בית חולים לדובים". לאירוע הוזמנו ילדים בני ארבע עד שמונה, אשר החלו בקבלת טיפול בהורמון גדילה בחצי שנה האחרונה. תהליך הבירור הרפואי עד לקבלת הורמון הגדילה עורך מספר חודשים וכולל בדיקות דם, צילומים ומפגשים להדרכות. התהליך אינו פשוט הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית, לילד עצמו ולהוריו ובני משפחתו.

 

הרעיון למיזם "בית חולים לבובות" הקיים מזה שנים בעולם הרפואה, עלה מתוך מחקרים שנערכו בנושא הפחתת חרדות אצל ילדים. נמצא כי חרדות ופחדים אצל ילדים קטנים הם נפוצים ביותר, והחשיפה לגורם המפחיד תוך משחק וחוויה חיובית עשויה להפיג את החרדה. את הבאת הפרויקט למרכז שניידר יזמה גלית אשר, לשעבר אחות אחראית מכון אנדו סכרת. מטרת המיזם במרכז שניידר, היא לסייע לילדים להפחית את החשש שלהם מהטיפול במרפאה האנדוקרינית, תוך סביבת  משחק נעימה ובלתי מאיימת ולהעניק לילד חוויה מהנה וחיובית אשר תשפיע על התנסויותיו בעת טיפולים רפואיים עתידיים.

 

הילדים התבקשו להביא עימם למכון, דובי/בובה אהובה מהבית ולעבור עמה טיפולים שונים בתחנות רפואיות. הצוות הרפואי בדק את הדובים החולים, דיבר עם הילדים על החשש של הדובי מההליך הרפואי, ואפשר לילדים לקחת חלק פעיל בבדיקה ובכך חשף אותם לתהליך אותו עוברים מטופלים בבית החולים בתחנות שונות כגון: צילום רנטגן, תחנת חבישה, תחנת מדידת אורך ומשקל, תחנת ריענון אזורי הזרקה ומפגש עם "פסיכודוב" - משחק ושיחה עם הצוות הפסיכולוגי ותחנת תזונה בריאה.

 

הילדים שיתפו פעולה, והתרגשו לטפל בבובה אשר הביאו עימם וחווה את החוויות אותם הם זוכרים שעברו בעצמם, ועדיין ממשיכים לעבור לעיתים בצורת טיפול יומיומי. בתום המעבר בכל התחנות קיבל כל ילד תעודת בוגר בית חולים לדובים ומתנה.

 

רותם דיאמנט, אחות במכון לסוכרת ולאנדוקרינולוגיה, בראשותו של פרופ' משה פיליפ: "היה כיף ומרגש לספק לילדים והוריהם חוויה שונה ומיוחדת של המכון. הורי הילדים סיפרו על חוויה שונה ומיוחדת החל מהגעה למכון שאינו עמוס, מקושט בבלונים והאפשרות לפגוש את הצוות המוכר ולהשתעשע עמו. האירוע הוכיח כי ניתן וחשוב לעבוד בצוות רב מקצועי והתוצאה נפלאה. בטוחני כי הילדים והוריהם אשר ביקרו "בבית חולים לדובים" יצאו נשכרים מן החוויה, כשם שאנחנו יצאנו".

עבור לתוכן העמוד