חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

שנה של התחלות חדשות: מרכז שניידר מסכם את תשע"ד

מרכז שניידר מסכם את שנת תשע"ד כשנה פוריה, שנה של התחלות חדשות, תקווה ושאיפות לעתיד, ומתכונן לקראת השנה החדשה - תשע"ה
פורסם: 07.09.14 | עודכן: 15.09.14

מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית מסכם את שנת תשע"ד כשנה פוריה, שנה של התחלות חדשות, תקווה ושאיפות לעתיד ומתכונן לקראת השנה החדשה תשע"ה. 

שניידר במספרים
יותר מ־53,000 תינוקות, ילדים ובני נוער מכל רחבי הארץ טופלו במחלקה לרפואה דחופה - מיון הילדים הגדול בישראל. 191,000 ביקורים נרשמו במרפאות החוץ ובמכונים. והיו גם מי שנולדו מחדש:  46 ניתוחי השתלות איברים ו־46 השתלות מח עצם בוצעו במהלך השנה בידי המומחים של מרכז שניידר.

הצלת חיי האחים גרוס
במהלך שנת תשע"ד, הוזעק צוות של רופאים ומפעילי מכונת לב־ריאה ממרכז שניידר לבית החולים שערי צדק בירושלים, לעזרת האחים חיים מיכאל גרוס, בן 7, ורפאל יצחק גרוס, בן 5, לאחר שליבם נפגע בעקבות הרעלה מחומר הדברה והם נמצאו בסכנת חיים מיידית. הצוות הצליח לנייד במהירות שיא וכמו במבצע צבאי שתי מערכות ECMO, המחליפות את פעילות הלב והריאות, על אמבולנסים ייעודיים. צוות רופאים ומפעילי מכונות לב־ריאה עלו גם הם על האמבולנסים ויצאו לירושלים להצלת חייהם של האחים. הילדים הועברו למרכז שניידר ובמשך ארבעה שבועות עשו אנשי הצוות הרפואי מאמצים כבירים להצלת חייהם של האחים, עד להחלמתם ושחרורם המיוחל הביתה.

עזרה ראשונה פסיכולוגית בטלפון
יותר מ־400 שיחות עזרה ראשונה פסיכולגית התקבלו במחלקה לרפואה פסיכולוגית במרכז שניידר בזמן מבצע צוק איתן. במהלך המבצע, נערך צוות המחלקה להעניק מענה טיפולי בעבור ילדים הסובלים מחרדה בעקבות המצב הביטחוני, האזעקות הרבות והירידה למקלטים. כחלק מהיוזמה, נפתח קו טלפון יעודי עבור ילדים והוריהם המבקשים עזרה ראשונית להתמודדות עם המצב המתוח, וצוות הפסיכולוגים התארגן כדי לספק עבורם מענה טלפוני מהיר לפניות. במסגרת יוזמה זו, התקבלו מאות פניות ממשפחות מרחבי הארץ, דוברי עברית וערבית, רובן כללו התערבות פסיכולוגית טלפונית.

תערוכת צילומים במטה האו"ם בג'נבה
Heartbeat - פעימת לב, תערוכת הצילומים של הצלם הדוקומנטרי ועטור הפרסים, זיו קורן, לציון 20 שנה להיווסדו של מרכז שניידר, הוצגה במטה האו"ם בג'נבה, במסגרת העצרת הכללית של ארגון הבריאות העולמי WHO. הצגת התערוכה היחודית במטה האו"ם התקיימה ביוזמת ובמימון משרד החוץ הישראלי ומשלחת ישראל לאו"ם בג'נבה, כדי להראות את הפעילות ההומאניטרית המתקיימת במדינת ישראל ואת פניה היפות של ישראל מעבר לסכסוך הישראלי-פלסטיני. לצד התערוכה הוצגו עבודות אמנות של ילדים המטופלים במרכז שניידר.

לפיליפינים באהבה
שני ילדים, בני דודים בני 10 ו־13 מהפיליפינים, הובאו במיוחד למרכז שניידר, לצורך ניתוח לתיקון שפה שסועה, לאחר אסון הטייפון שפקד את הפיליפינים. על משלחת הרפואה והסיוע הישראלית שנחלצה לעזרת העם הפיליפיני לאחר האסון, נמנו גם רופאים משניידר. לאחר הניתוח בשניידר חזרו הילדים לפיליפינים – כשהם יכולים סוף סוף לחייך.

אחים להשתלת לב
נער בן 13 וחצי עבר ניתוח השתלת לב, ארבע שנים לאחר שאחיו הגדול עבר ניתוח דומה. שני האחים סובלים מאותה מחלה משפחתית מטבולית הפוגעת בשריר הלב, ושניהם עברו את הניתוחים המורכבים במרכז שניידר.

ספיידרמן מבקר במחלקות
מנקי חלונות המחופשים לספיידרמן, הפתיעו בפורים את הילדים המאושפזים במחלקות הילדים השונות. הילדים ובני משפחותיהם, אשר לא יכלו לחגוג את החג עם חבריהם, שמחו והתרגשו לצפות בספיידרמנים משתלשלים על חבלים מהחלונות הגדולים. הבעות ההפתעה והשמחה של הילדים המטופלים, ריגשו גם את אנשי הצוות הוותיקים והמיומנים בבית החולים. הפעילות המרגשת סוקרה בהרחבה באמצעי התקשורת השונים.

דרמה במערך ההשתלות
שעות ספורות לפני ניתוח תרומת אונת כבד מאב לבתו התינוקת בת השבעה וחצי חודשים, הגיע צלצול הטלפון המבשר שנמצאה לתינוקת תרומת אונת כבד. התינוקת הקטנה נזקקה להשתלת כבד דחופה להצלת חייה, אביה עבר הכנות ובדיקות לקראת הניתוח, שעות בודדות לפני שנשכב על שולחן הניתוחים – הגיעה הבשורה כי לתינוקת נמצאה תרומת אונת כבד. התינוקת עברה את ניתוח ההשתלה המורכב בהצלחה ושוחררה לביתה.

צעד נוסף בדרך ללבלב המלאכותי
שלב נוסף ומשמעותי בפרויקט הלבלב המלאכותי של מומחי מרכז שניידר: לראשונה בעולם, התקיים הניסוי בבתי הילדים החולים בסוכרת ובשגרת חייהם הרגילה, באמצעות טאבלט. מדובר בקפיצת מדרגה משמעותית בהתקדמות פרויקט פיתוח הלבלב המלאכותי, הנועד לתת פתרון ממשי לחולים בסוכרת, באמצעות שילוב המערכת בחייו הרגילים של הילד. הניסוי התקיים בפעם הראשונה במשך שלושה ימים רצופים, בהן ניהלו הילדים אורח חיים רגיל: השתתפו בחוגים, ישנו במיטותיהם והלכו לחברים, כל זאת תוך שימוש במערכת אוטומטית האחראית להזרקת האינסולין. בכך נמנעו הילדים מעיסוק בשעות הלילה ובשעות היום באיזון רמות הסוכר. ניסוי זה מהווה אבן דרך משמעותית בהפיכת הטכנולוגיה פורצת הדרך לכדי מוצר רפואי שיהיה זמין לכל מטופלי סוכרת סוג 1 (סוכרת נעורים).

 

עבור לתוכן העמוד