חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

חוקרים בשניידר: הוכפל מתן הריטלין לילדים ובני נוער

בשנת 2007 נטלו 3.6 אחוזים מהילדים ריטלין, לעומת 7 אחוזים שנטלו התרופה בשנת 2011. בקרב האוכלוסיה היהודית קיבלו ריטלן 11 אחוזים מהילדים., שכיחות מתן התרופה היא פי 4 בקרב בנים לעומת בנות
פורסם: 03.03.13 | עודכן: 19.11.14

מחקר ישראלי מקיף של מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים ומחוז שרון שומרון של כללית, אשר סקר כ־121,000 ילדים ובני נוער, מצא כי בתוך ארבע שנים הוכפל שיעור מתן התרופה ריטלין לילדים ובני נוער בגילאי  6 עד 18.

מנתוני המחקר עולה כי בשנת 2007 נטלו 3.6 אחוזים מהילדים ריטלין, לעומת 7 אחוזים שנטלו התרופה בשנת 2011. המחקר נערך בראשות פרופ' ג'אבר לוטפי, רופא בכיר במכון לנוירולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים ומנהל המרכז לבריאות הילד של כללית בטייבה, בשיתוף עם ד"ר שמואל ריגלר, מנהל מנהלת חפר, ד"ר גרי דיאמונד, רופא בכיר במכון להתפתחות ושיקום הילד במרכז שניידר ופרופ' אבינועם שופר, מנהל המכון לנוירולוגיה במרכז שניידר.

ממצאים נוספים העולים מהמחקר: 11 אחוזים מהילדים באוכלוסיה היהודית קיבלו ריטלין, שכיחות מתן התרופה היא פי 4 בקרב בנים לעומת בנות וכי נטילת התרופה נפוצה יותר בשכבות אוכלוסיה ממצב סוציו־אקונומי גבוה ובקרב חילונים.

ריטלין היא תרופה הניתנת לטיפול בהפרעת קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים, מאז שנות ה־50 של המאה העשרים. בקהילה הרפואית קיימות עמדות שונות לגבי יעילות התרופה וסיבוכים אפשריים, בחלקן לא מבוססות על מחקרים מדעיים. מנתונים העולים ממחקרים שנערכו בעולם, נמצא כי קיימת שכיחות גבוהה של ילדים ובני נוער המאובחנים עם הפרעות קשב וריכוז, וכנגזרת, השימוש בתרופת הריטלין גובר.

"סיבות שונות יכולות להביא להכפלה של נטילת ריטלין בקרב ילדים בשנים האחרונות, ביניהן הגברת המודעות בקרב הציבור להפרעות קשב וריכוז והיכולת לטפל בהן באופן תרופתי", אמר פרופ' לוטפי. "המלצת החוקרים היא לפעול להגברת המודעות בקרב הרופאים לנהוג בשיקול דעת לפני מתן התרופה, כאשר המגמה הנראית מתאימה היא הפחתת מתן תרופה לאוכלוסיית הנוער היהודית והגברת המתן בקרב אוכלוסיית הנוער הערבית, בהתאם לצרכים".

 

עבור לתוכן העמוד