חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

ניתוח בקע טבורי

בקע טבורי מולד נגרם בגלל איחוי לא תקין של אזור הטבור לאחר נשירת חבל הטבור. מתי עושים ניתוח בקע טבורי? עד כמה דחוף הניתוח? ומהן שיטות הניתוח הקיימות כיום. כל התשובות לכל השאלות
פורסם: 20.09.23 | עודכן: 20.09.23


מהו בקע טבורי?

בקע טבורי מולד נגרם בגלל איחוי לא תקין של אזור הטבור לאחר נשירת חבל הטבור. מסביב לטבור של העובר ישנה מעין טבעת שדרכה יוצא חבל הטבור. אחרי הלידה אמורה הטבעת להיסגר. עם זאת תינוקות רבים נולדים עם בקע טבורי ובשנים הראשונות לחייהם נמשך התהליך של סגירת הטבעת, לרוב עד גיל 5-4.

מתי עושים ניתוח בקע טבורי?
אצל ילדים קטנים עד גיל 5-4, רוב הבקעים הטבוריים נסגרים באופן טבעי ללא ניתוח. במידה ולא, יש לפנות להערכת כירורג ילדים לצורך ניתוח לתיקון בקע טבורי. לעיתים לתינוקות או פעוטות יש בקע טבורי גדול מאוד, המחייב התייחסות כירורגית לפני גיל 5-4. במצבים אלו יש להיוועץ עם כירורג ילדים.

עד כמה דחוף הניתוח?
ניתוח לתיקון בקע טבורי אינו דחוף, אלא אם כן קיים מצב של כליאה - מה שמצריך ניתוח מיידי. לכן ניתן בדרך כלל לתכנן את הניתוח למועד מתאים.
עם זאת, מומלץ לא לדחות את הניתוח זמן רב מדי כדי למנוע את החמרת התסמינים ובעיקר כדי למנוע את האפשרות (הנדירה יחסית) של היווצרות כליאת בקע.

 

מהן שיטות הניתוח הקיימות כיום?
אצל ילדים, לרוב מקובל לבצע את הניתוח בשיטה הפתוחה- במהלכה עושה הרופא המנתח חתך בדופן הבטן באיזור הטבור, מפריד את שק הבקע ולאחר מכן מניח תפרים לצורך סגירת הטבעת שלא נסגרה.
בכל מקרה, ובשונה ממטופלים מבוגרים, בילדים תיקון הבקע הטבורי ברוב בכל המקרים לא כולל שימוש ברשת, אלא בתפרים בלבד.

 

 

ד"ר דרגן קרברושיץ' הוא מנהל המחלקה הכירורגית במרכז שניידר

עבור לתוכן העמוד