חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

דף מידע תרופתי: אילאריס, ILARIS

פורסם: 17.04.23 | עודכן: 02.05.23


למה מיועדת התרופה?


התרופה משמשת לטיפול במחלות חום מחזוריות וביניהן קדחת ים תיכונית תורשתית FMF (Familial Mediterranean Fever), דלקת מפרקים אידיופטית של גיל הילדות SJIA (Systemic Juvenile Idiopathic Arthritis) ועוד. היא מדכאת את חלבון ה-IL-1β שייצורו בגוף מוגברת במצבים אלו. התרופה מאושרת לשימוש מגיל שנתיים לטיפול במחלות אלו.

בקדחת ים תיכונית תורשתית (FMF) מטפלת האילאריס בחולים שאינם יכולים ליטול קולכיצין, או סובלים מרגישות לקולכיצין, או שקולכיצין לא מספק תגובה מספקת במינון מקסימלי נסבל. ניתן לתת אילאריס כטיפול יחיד או בשילוב עם קולכיצין.


כיצד פועלת התרופה


אילאריס מכילה את החומר הפעיל Canakinumab – נוגדן חד-שבטי (monoclonal antibody) השייך לקבוצת תרופות הנקראת מעכבי interleukin (IL) וחוסמת באופן ספציפי את פעילותו של החלבון אינטרלוקין-1 בטא (IL-1β). 
חלבון זה נמצא ברמות מוגברות במחלות דלקתיות וגורם לשפעול ולייצור של מתווכי דלקת ועלול לגרום לחום, לכאב ראש, לעייפות, לפריחה בעור או לכאב במפרקים ובשרירים. אילאריס עשויה לשפר את התסמינים הללו באופן משמעותי. בנוסף, מחקרים הדגימו היעלמות של התקפים תחת טיפול ברוב החולים. בדרך כלל, נצפה לראות הקלה משמעותית בתסמינים בשבועות הראשונים לטיפול.


ilarishcp.com


כיצד נותנים את התרופה


בזריקה הניתנת על-ידי איש צוות רפואי. אילאריס מיועדת להזרקה תת-עורית במחט קצרה, לתוך רקמת שומן הסמוכה מתחת לעור. 

הטיפול באילאריס במחלת חום מחזורית כמו קדחת ים תיכונית תורשתית (FMF) יינתן בדרך כלל מדי 4 שבועות. יש להתמיד בטיפול לפי המלצות הרופא. דחיית או הפסקת הטיפול בניגוד להנחיות הרופא עלולה לגרום להחמרת המצב.


לאילו תופעות לוואי התרופה יכולה לגרום?


כמו בכל תרופה, השימוש עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות אלו מפורטות בעלון לצרכן, אל תיבהלו בעת קריאתן. ישנו סיכוי גבוה שילדכם לא יסבול מאף אחת מהן.


באילו מצבים יש לפנות לרופא?


  • אם מופיעות תופעות אלרגיות כמו: פריחה, קושי בנשימה, התנפחות של הפנים, לשון, שפתיים או גרון. תופעות אלו נחשבות נדירות והן מופיעות בדקות הראשונות לקבלת התרופה, לכן יש להישאר כ-20 דקות בהמתנה לאחר קבלתה
  • פנייה מיידית לטיפול – אם מופיעה פריחה מפושטת שעלולה להתרחש בליווי חום גבוה ובלוטות לימפה מוגדלות.
  • יש ליידע את הרופא אם מופיעה תופעת לוואי משמעותית הנגרמת כתוצאה מהטיפול, גם אם אינה רשומה בדף זה.
  • יש ליידע את הרופא אם ילדכם סובל כעת מזיהום או מזיהומים חוזרים או אם יש לו סימנים של הפרעה בכבד הכוללת סימנים כגון עור צהוב ועיניים צהובות, בחילה, אובדן תיאבון, שתן בצבע כהה וצואה בצבע בהיר.


האם יש לתרופה תגובות בין-תרופתיות?


  • יש להימנע מחיסון מסוג תרכיב חיסון חי בזמן הטיפול באילאריס. לכן לקראת כל חיסון חשוב שתתייעצו עם הרופא המטפל האם על ילדכם לקבל חיסון חי לאחר תחילת הטיפול באילאריס.

לכל שאלה ניתן לפנות לרופא או לרוקח.


המידע בדף זה חלקי בלבד ומיועד לתת מידע בסיסי למטופל ומשפחתו, מידע מלא ניתן למצוא בעלון לצרכן. שימו לב כי דפי המידע אינם מהווים תחליף לייעוץ ולטיפול רפואי. 

נערך לאחרונה ב-04.2023

עבור לתוכן העמוד