חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

וובינרים לשעת חירום בהשתתפות מומחי שניידר



הרצאות מקוונות, ללא תשלום, בנושאים המעניינים הורים לילדים מגילאי לידה ועד גיל ההתבגרות.
סדרת הרצאות של מומחי שניידר הוקמה במטרה להנגיש ידע אמין ומעודכן להורים רבים בארץ ובעולם, לקדם בריאות ולהפוך את הילדים של היום למבוגרים הבריאים של המחר.
ההשתתפות ללא תשלום, מספר המשתתפים מוגבל.

כאן יש תמונה


הרצאות מוקלטות לצפייה:


ד״ר נועה בן ארויה מילשטיין, מנהלת המערך לבריאות הנפש במרכז שניידר, בוובינר בנושא התמודדות הורים עם פחדים ואירועים טראומתים אצל ילדי בית הספר ומתבגרים.


נותנים מקום לחרדה
דני לוטן, מנהל המערך הפסיכולוגי בשניידר, מדבר אתכם ההורים על התמודדות עם חרדה בקרב ילדים, בעקבות המצב הבטחוני.


ד״ר אביגל שניר, מנהלת המרפאה לפוסט טראומה במרכז שניידר, בוובינר חשוב עם כל מה שאתם ההורים צריכים לדעת על התמודדות של ילדים ובני נוער עם טראומה.
מהי פוסט טראומה וכיצד ניתן למנוע מאירוע טראומטי להפוך לפוסט טראומטי? מהן תגובות הגיוניות לאירוע טראומטי ומתי חשוב לגשת לעזרה מקצועית? איך אנחנו ההורים יכולים לעזור לילדינו מיד לאחר טראומה ואיך המלחמה משפיעה עלינו בהתמודדות עם חרדה ופחדים בקרב ילדים? 


ד״ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים,  בהרצאה שיכולה לחסוך לכם ההורים הגעה מיותרת למיון ואפילו להציל חיים. 


איך נתמוך בשינויים שילדינו חווים בשגרת חייהם בצל המלחמה. בתוך שגרה של מלחמה, פעמים רבות נראה שינויים שכיחים בהתנהגויות ובתגובות הילדים; שינויים באכילה, בשינה, בגמילה ובתגובות הרגשיות. ילדים יכולים להגיב בהיצמדות יתר, בתסכול רב או להפגין אי שקט ולהיות פעילים יתר מהרגיל. איך מדברים עם ילדי הגיל הרך וילדי בית הספר על המציאות החדשה? איך מגיבים לשינויים בהתנהגות? אילו התנהגויות נחשבות מתאימות למציאות החדשה ומתי חשוב לפנות לעזרה? 


איך לעזור לילדים המיוחדים שלנו להתמודד עם המצב? המלחמה גורמת לרבים מהמבוגרים לחרדות ותחושות של עצב וחוסר אונים, אך בקרב ילדים, המצב יכול להיות קשה אף יותר ומבלבל. ילדים מגיבים באופנים שונים לשינויים בסביבתם, אך אצל ילדים עם בעיות התפתחותיות, כגון מוגבלות שכלית קשה או אוטיזם, לעתים קרובות נצפים שינויים התנהגותיים ורגשיים קיצוניים יותר, כמו בכי ממושך או צרחות ואלימות של הילד כלפי עצמו או כלפי אחרים, וזאת בנוסף לשינויי התנהגות להם אפשר לצפות אצל ילדים עם התפתחות רגילה במצבי לחץ, כמו הפרעת שינה או סימני חרדה. איך מתווכים לילדים המיוחדים שלנו את המציאות החדשה? איך מייצרים להם שגרה במצב של חוסר שגרה? אילו התנהגויות נחשבות מתאימות למציאות החדשה ומה דורש התייחסות מיוחדת? 


איך נסביר לילדים הקטנים את המציאות החדשה? ילדי הגיל הרך, אותם תינוקות, פעוטות וילדים צעירים שלעתים נדמה כי הדברים עוברים מעל ראשם, שלעתים אנחנו לא מוצאים את המילים לשוחח איתם, חשוב שנשים לב אליהם, נעטוף אותם בחיבוק, במגע, במילה טובה, למרות השינויים שחלו בחיינו, חשוב שנדע לשמור על שגרת יומם, כי היא נוסכת בהם ביטחון.  איך עושים את זה כשאנחנו ההורים מתמודדים עם חרדות וחוסר וודאות? איך מייצרים לילדים שגרה במצב של חוסר שגרה? מהן רגרסיות שמתאימות למציאות החדשה ומה דורש התייחסות מיוחדת? 


זו שאלה שלא מעט הורים מתמודדים איתה, לצד שאלות נוספות, כגון: איך מונעים מחרדה שקשורה למצב הנוכחי של המלחמה להפוך להפרעת חרדה כרונית? מתי רגרסיה נחשבת לסבירה ומתי לא? ואיך מתמודדים עם שינויי התנהגות של ילדים ובני נוער? 


זו שאלה שלא מעט הורים מתמודדים איתה, יחד עם שאלות נוספות - איך מפתחים חוסן נפשי אצל ילדינו? איך מתמודדים עם חרדות, הפרעות אכילה והפרעות שינה בתקופת מלחמה?
בשביל לתת מענה לשאלות שלכם גייסנו את ד״ר נועה בן ארויה מילשטיין, פסיכיאטרית ילדים ונוער ומנהלת המרפאה הפסיכיאטרית בשניידר, ודני לוטן, מומחה בחרדה בילדים ומנהל המערך הפסיכולוגי בשניידר. אתם מוזמנים להצטרף לשידור המיוחד ולשאול את השאלות שמטרידות אתכם. 

עבור לתוכן העמוד