חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

חדש במרכז שניידר ולראשונה בבית חולים לילדים בעולם: מצלמה בטכנולוגיה המתקדמת ביותר תאפשר לזהות במהלך מיפוי את הממצאים הקטנים ביותר במינימום קרינה

רגישותה הגבוהה של המצלמה מאפשרת כימות מדויק של החומר הרדיואקטיבי המוזרק בבדיקה, ובכך להקטין ב-30% את המינון, ולקצר משמעותית את זמן הצילום. התמונה הנוצרת הינה תלת ממדית, דבר המשפר משמעותית את המעקב אחר גידולים ותהליכים זיהומיים
פורסם: 08.01.24 | עודכן: 08.01.24

פריצת דרך משמעותית ביכולות למיפויי ילדים במכון לרפואה גרעינית במרכז שניידר: מצלמה חדשה בשם CT/Veriton של חברת ספקטרום דיינמיקס הישראלית בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, תאפשר שיפור בדיוק האבחנתי (זיהוי גם של הממצאים הקטנים ביותר), קיצור זמן הבדיקה והפחתה במינון החומר הרדיואקטיבי הנדרש לביצוע המיפוי.

רפואה גרעינית היא מקצוע העוסק בדימות אבחנתי ובטיפול באמצעות חומרים רדיואקטיביים הנקלטים במערכות הגוף.  המיפוי מספק מידע אבחנתי על תפקוד מערכות איברים ורקמות בגוף ומספק מידע (לעתים ייחודי) לתחומים רבים ברפואה, כגון: אונקולוגיה, קרדיולוגיה, כליות ודרכי השתן, נוירולוגיה, אורטופדיה, מערכת העיכול המערכת האנדוקרינית ועוד. תהליך המיפוי כרוך בחשיפה לקרינה מייננת ומספק מידע חיוני לבריאות הנבדק שלא ניתן לקבל באמצעים אחרים. מצלמות מתקדמות מזהות את הקרינה המזערית הנפלטת מהגוף באמצעות החומר הרדיואקטיבי, ובונות ממנה במהלך המיפוי תמונה אבחנתית המראה את פיזור ואופן קליטת החומר בגוף. הדיוק האבחנתי בפענוח משתפר ככל שרגישות המצלמה בזיהוי הקרינה עולה, וככל שהתמונה שהיא מייצרת חדה יותר ומסוגלת להבחין בין פרטים קטנים (רזולוציה מרחבית). 

המצלמה החדשה, בשונה ממצלמות רגילות, מבוססת על גלאי קרינה דיגיטליים רגישים ומורכבת מ- 12 ראשי צילום נפרדים המתקרבים באופן אופטימלי לגוף הנבדק. חידושים אלו משפרים את הרזולוציה המרחבית ואת הזיהוי של הממצאים הקטנים ביותר. רגישותה הגבוהה של המצלמה מאפשרת להקטין ב-30% את מינון החומר הרדיואקטיבי המוזרק, לקצר משמעותית את זמן הצילום, וזאת מבלי להתפשר על איכות התמונה. התמונה הנוצרת במצלמה היא תלת ממדית, ומאפשרת כימות מדויק של ריכוז החומר בבדיקה, דבר שהינו משמעותי ביותר למעקב אחר גידולים ותהליכים זיהומיים. 

לדברי ד"ר צבי בר-סבר, העומד בראש המכון לרפואה גרעינית במרכז שניידר: "מיפוי בתינוקות ובילדים הוא משימה מורכבת ומאתגרת במיוחד, בשל המינונים הנמוכים של החומר הרדיואקטיבי המוזרק (בהתאמה למשקל הגוף), ובשל הגודל הזעיר של חלק מהמבנים אותם רוצים להדגים. זמן הצילום הארוך יחסית (שעה ולעיתים יותר) קשור אף הוא במינון הנמוך של החומר המוזרק, ועל רקע זה, יתרונותיה של מצלמה זו חשובים במיוחד בילדים.
מדובר בהתקנה הראשונה של מצלמה בטכנולוגיה כזו בבית חולים לילדים בעולם, ומאחר שהמכון לרפואה גרעינית במרכז שניידר הוא מכון ייעודי יחידי בישראל המתמחה במיפויי ילדים, זה אך טבעי שנהיה החלוצים להשתמש בה. בחדר בו תהיה המצלמה ייעשה גם שימוש בטכנולוגיות מתקדמות של הקרנת וידאו עם סרטים על התקרה, ואנימציות על פני המצלמה והקירות, ליצירת אווירה ידידותית וחווית בדיקה מסקרנת ומהנה לילדים ולמלוויהם". 

עבור לתוכן העמוד