חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

מרפאה לפסיכיאטריה כללית

המרפאה לפסיכיאטריה כללית מציעה מגוון שירותים אבחוניים וטיפולים לבני נוער: הערכות פסיכיאטריות ופסיכולוגיות, ייעוץ פסיכיאטרי ופסיכולוגי, אבחונים פסיכולוגים מקיפים, טיפולים ומעקבים תרופתיים, טיפולים פסיכולוגיים לטווח קצר או ארוך והדרכות להורים

המרפאה לפסיכיאטריה כללית במרפאה לרפואה פסיכולוגית נותנת מענה לילדים ובני נוער החווים מצוקות רגשיות או קשיים רגשיים מסוגים שונים. הורי הילדים נוטלים חלק פעיל בטיפול ומקבלים תמיכה ועזרה בהתמודדות היומיומית מול קשייו של הילד.

צוות רב מקצועי מתחומים שונים של בריאות הנפש מספק פתרונות מקיפים לילדים ולבני משפחותיהם, החל מאבחון הקשיים ועד להתאמת המענה הטיפולי הנדרש.

המרפאה משמשת גם כאבן שואבת לפעילות אקדמית ענפה הכוללת: הכשרת מטפלים חדשים, מחקר בתחומי בריאות הנפש ושיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים ומרכזים להשכלה גבוהה.

איך פונים למרפאה


הפנייה למרפאה מתבצעת על ידי הורים באמצעות מכתב הפנייה מאיש מקצוע כגון רופא משפחה, עובד סוציאלי או איש בריאות הנפש.

ימי פעילות ושעות קבלה
ראשון עד חמישי, 08:00 עד 14:00

יצירת קשר
טלפון לזימון תור: 03-9253616, ראשון עד חמישי, מ־8:00 עד 14:00
פקס: 03-9253864
דואר אלקטרוני 


מי יכול להסתייע בשרותי המרפאה לפסיכיאטריה כללית


במרפאה מטופלים ילדים ובני נוער עד גיל 18 הסובלים מבעיות רגשיות מורכבות, אשר אינן מתאימות לטיפול באחת מתת המרפאות הספציפיות הפועלות במרפאה לרפואה פסיכולוגית. בין היתר מתאימים לטיפול במרפאה ילדים ובני נוער הסובלים ממצוקה רגשית בעקבות:

  • תחושות דיכאון וחרדה שלא יכולים לקבל מענה במרפאות הספציפיות
  • בעיות בזהות ובהגדרה עצמית
  • שילוב של בעיות ממספר תחומים או מוקדים
  • מצוקה כללית ובעיות מורכבות
  • קשיים חברתיים וקשיים בהשתלבות במסגרות
  • קשיים ביחסים משפחתיים
  • בעיות הקשורות להרגלי ניקיון של ילדים (שליטה בצרכים)
  • קשיים בוויסות רגשי ותנודתיות רגשית


איך מזהים ילדים ובני נוער במצוקה רגשית


מצוקה רגשית אצל ילדים ובני נוער תתבטא בדרך כלל באחד או יותר מן המוקדים הבאים:

  • שינויים התנהגותיים - יכולים לכלול בין היתר נסיגה חברתית, הסתגרות, התדרדרות בתפקוד בית ספרי, אובדן עניין או הנאה בתחומי עיסוק שונים או כל שינוי פתאומי אחר בדפוסי ההתנהגות האופייניים לילד.

  • רגרסיה - חזרה לדפוסי התנהגות המתאימים לשלבים קודמים בהתפתחות, למשל: חזרה להרטבה אצל ילד שנגמל, פחדים שאפיינו תקופות קודמות יותר, היצמדות מיוחדת להורים, מציצת אצבע מוגברת או כל נסיגה אחרת לשלבי התפתחות מוקדמים.

  • התנהגות לא תואמת - התנהגות מוזרה שאינה נראית מתאימה למצב בו היא מופיעה כגון דיבור לא מובן, תפיסות חברתיות לא שגרתיות וכדומה.

  • קושי בוויסות רגשי - יתבטא בנטייה להתפרצויות של כעס, בכי או רגש חזק אחר באופן לא שגרתי.
    שינויים חדים במצב הרוח של הילד או המתבגר.


שירותי המרפאה


אבחון והערכה

  • אבחון ראשוני פסיכולוגי ופסיכיאטרי -  בעקבות פניה ישירה או הפניה מגורם מקצועי אחר נערך תהליך הערכה ראשוני לצורך הערכת סוג, היקף, ועומק הבעיה. בהתאם, תינתן המלצה להמשך אבחון, יעוץ, או טיפול מתאים.

  • אבחון פסיכולוגי ופסיכיאטרי מקיף ויסודי - נעשה בעקבות הפנייה למרפאה. זהו תהליך מעמיק של אבחון המקיף הן את הילד והן את הוריו. האבחון אורך בדרך כלל מספר מפגשים ובמהלכו נאספת אינפורמציה רלוונטית ומקיפה על מנת לגבש את ההמלצות המקצועיות והמתאימות ביותר. בתום תהליך האבחון ההורים והילד מקבלים משוב והמלצות להמשך טיפול.

  • אבחון פסיכיאטרי תרופתי – מתבצע על ידי פסיכיאטר/ית כאשר עולה האפשרות שהמטופל יוכל להיתרם מטיפול תרופתי. במהלך האבחון תיבדק אפשרות זו וההמלצות הרפואיות יותאמו לצרכים האישיים.

  • אבחון פסיכודיאגנוסטי – מתבצע על ידי פסיכולוג/ית. זהו תהליך של אבחון המתבסס על שימוש בכלים ובמבחנים פסיכולוגיים לשם גיבוש הערכה כוללת ככל האפשר של תפקודו של הילד, עולמו הרגשי הפנימי, תחומי יכולתו וכישוריו והסיבות האפשריות למצוקתו הנוכחית. האבחון אורך מספר מפגשים שלאחריהם כל החומר שנאסף נבדק ביסודיות על ידי הפסיכולוג/ית. בתום התהליך מקבלים ההורים והילד משוב, המלצות בעל פה ובכתב.

טיפול ומעקב

  • טיפול פרטני - טיפול בפסיכותרפיה הוא תהליך מורכב ואישי בו מטופל ומטפל עובדים יחד על מנת לקדם את המטופל למטרות רצויות. הטיפול במרפאה הכללית מתבצע באוריינטציה אינטגרטיבית המשלבת גישות טיפוליות ותובנות מתחומים שונים בפסיכולוגיה, בהם גישות פסיכודינמיות, טיפול במשחק וטיפול אינטר-סובייקטיבי אשר שם דגש על הקשר המיוחד בין מטפל למטופל, כמו גם גישות תמיכתיות, קוגניטיביות והתנהגותיות. הטיפול מתבצע לרוב במתכונת של פגישות אישיות אחת לשבוע או בהתאם לצורכי המטופלים.

  • הדרכת הורים - הטיפול בילדים במרפאה הכללית מלווה במפגשי הדרכת הורים אשר מהווים חלק בלתי נפרד ואינטגרלי מהטיפול בילדים. הדרכת ההורים מתבצעת לרוב במתכונת של פגישות בתדירות של אחת לשבועיים או בהתאם לצורכי ההורים והמטופלים.

  • טיפול תרופתי ומעקב תרופתי – ילדים ובני נוער אשר יכולים להסתייע בטיפול תרופתי נפגשים במרפאה הכללית עם רופאים פסיכיאטריים המומחים בטיפול בילדים אשר מתאימים להם את הטיפול ומבצעים מעקב על פי הצורך.

  • מעקבים - במרפאה נערכות פגישות מעקב פסיכיאטריות ופסיכולוגיות לילדים המטופלים בבית החולים הכללי או שהשתחררו ממנו.

  • יעוץ - המרפאה מעניקה שרותי יעוץ פסיכיאטריים ופסיכולוגיים למרפאות האחרות במחלקה לרפואה פסיכולוגית, למחלקות ומרפאות בבית החולים, ולמרפאות, ארגונים ומוסדות בקהילה.

  • הדרכות - מתן יעוץ, הדרכה והשתלמויות לאנשי מקצוע בתוך בית החולים ומחוצה לו (קהילה, בתי-ספר, מרכזים מקצועיים).

  • התערבויות במשבר - במרפאה הכללית מתבצעות התערבויות במשבר לשם מתן מענה מיידי ככל האפשר לילדים ולבני נוער אשר נמצאים במצוקה חריפה. התערבות במשבר היא התערבות קצרת מועד אשר אורכת חמישה מפגשים. ההתערבות ממוקדת במניעת החמרה במצב הקיים, שיפור ההתמודדות ובניסיון לשיפור המצב הקיים.  במקרים בהם התערבות זו אינה מועילה תעשה הפניה לטיפול מעמיק יותר.

פעילות אקדמית
בנוסף לפעילות האבחונית והטיפולית מהווה המרפאה הכללית מוקד לפעילות אקדמית ענפה והיא מרכזית הן בהכשרת אנשי מקצוע חדשים והן בקידום המחקר והחדשנות בתחום בריאות הנפש. הפעילות כוללת:

  • הכשרת סטודנטים לפסיכולוגיה קלינית ורפואית וסטודנטים לרפואה/פסיכיאטריה בשיתוף עם אוניברסיטאות מובילות בישראל. התמחות בתחומי הפסיכולוגיה הקלינית, השיקומית והרפואית.
  • התמחות בפסיכיאטריה של הילד והמתבגר.
  • קידום ופיתוח יוזמות מחקריות רבות ושיתוף פעולה עם כל המרכזים להשכלה גבוהה בישראל ועם מרכזים מובילים במדינות אחרות.
מנהלות המרפאה

ד"ר נועה בן-ארויה
פסיכיאטרית ילדים ונוער בכירה ומנהלת היחידה לרפואה פסיכולוגית אמבולטורית

 

דני לוטן
מנהל המערך, פסיכולוג קליני מדריך ופסיכולוג רפואי - פסיכולוג אחראי במחלקות האשפוז ומנהל מרפאת חרדה


צוות המרפאה


רופאים בכירים
פרופ' אלן אפטר
ד"ר קרן פרידולד 
ד"ר איילת שרייבמן 
ד"ר מיה אמיתי

 

פסיכולוגים בכירים
דני לוטן – פסיכולוג קליני, מדריך
ענת בן-ארצי – פסיכולוגית קלינית, מדריכה

מירה הורוביץ - פסיכולוגית קלינית, מדריכה

ד"ר אירית שור ספיר - פסיכולוגית קלינית, מדריכה  

 

אדמיניסטרציה
יפית תלבי - מזכירה אחראית, המרפאה לרפואה פסיכולוגית

מתמחים בפסיכיאטריה
ד"ר אורלי לבן
ד"ר קרן עמיאל

מתמחים בפסיכולוגיה
עמית גולדשטיין

אלה הלפרין

עינם חושקובר

דנה כורש

אודי הררי

 

עבור לתוכן העמוד