חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

המלצות לרגל יום הסוכרת הבינלאומי

מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מסבירים כיצד ניתן לאתר ולמנוע את המחלה בקרב ילדים ובני נוער
פורסם: 13.11.16 | עודכן: 13.11.16
 

מדי שנה ב-14 בנובמבר, מצוין יום המודעות הבין-לאומי למחלת הסוכרת. מומחי המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת ממרכז שניידר מבהירים כי סוכרת מסוג 1 (type 1 diabetes) היא המחלה הכרונית הנפוצה ביותר בילדים. שיעור ההיארעות השנתי בישראל הוא 14/100,000, עם שיעור גבוה מזה בקרב מתבגרים. בסוכרת מסוג 1 אין בעת האבחנה סיבוכים או פגיעה באיברים, אולם איחור באבחנה עשוי להביא למצב של חמצת.

חמצת (diabetic ketoacidosis) היא הסיבוך החריף, השכיח ביותר בסוכרת מסוג 1 וזהו מצב מסכן חיים, המחייב טיפול מידי. מודעות גבוהה של ההורים להופעת התסמינים הבולטים של סוכרת מסוג 1 ביניהם: שתייה מרובה, השתנה מרובה, ירידה במשקל, עייפות וחולשה - עוזרת מאוד באבחון המחלה עוד בטרם הופעתה של חמצת מטבולית.

פרופ' ליאת דה-פריס, מנהלת יחידת הסוכרת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים מדגישה: "חשוב לשים לב, אם הילד צמא כל הזמן וחוזר ומבקש לשתות או מרבה לצאת לשירותים, קם בלילה לשירותים או חזר להרטיב בלילה, אם הילד עייף, חסר אנרגיה או ירד במשקל - יש לפנות מיד לחדר מיון או לרופא המטפל ולבקש לבצע במקום בדיקת סוכר מן האצבע במכשיר הקיים במרפאה או על ידי בדיקת שתן לגילוי סוכר. אין צורך לקבוע תור לבדיקת דם בקופת חולים כי ההשתהות עלולה לקחת יום או יומיים ודחייה כזו עלולה להיות משמעותית ולסכן את בריאות הילד. גילוי מהיר יכול למנוע סיבוכים שעלולים לעיתים להוביל גם למצב מסכן חיים".

 

המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת, המרכז הארצי לסוכרת נעורים במרכז שניידר לרפואת ילדים הינו אחד המכונים הגדולים בעולם המטפל בלמעלה מ- 1,600 חולי סוכרת בשנה ומקבל למעלה מ- 150 חולים חדשים כל שנה. המכון פעיל במחקר בסיסי וקליני מתקדם בכל תחומי האנדוקרינולוגיה והסוכרת.



פרופ' ליאת דה פריס            

 

 

 

 

עבור לתוכן העמוד