חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

מומחי שניידר מצאו קשר בין סגנון הורות סמכותי לאיזון רמת הסוכר בדם

מטרת המחקר היתה לבחון את תפקיד סגנון ההורות בהשגת איזון גליקמי והיענות לטיפול בקרב מתבגרים החולים בסוכרת נעורים. המחקר מצא כי הטיפול בסוכרת אצל המתבגר טוב יותר כאשר סגנון הסמכות ההורית, בעיקר אצל האב, הינו סמכותי יותר
פורסם: 09.10.11 | עודכן: 18.11.14

מחקר של מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית מצא קשר בין סגנון הורות סמכותי של הורים למתבגרים החולים בסוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1) לבין איזון גליקמי (איזון רמת הסוכר בדם) אצל ילדיהם המתבגרים. המחקר מצא כי הטיפול בסוכרת אצל המתבגר טוב יותר כאשר סגנון הסמכות ההורית, בעיקר אצל האב, הינו סמכותי יותר (ההורה הוא בעל סמכות אך לא באופן נוקשה או כוחני), פחות סמכותני (הורה שכופה את סמכותו באופן נוקשה וכוחני) ופחות מתירני וכי המתבגר אינו חש בחוסר אונים מצד ההורה.

מטרת המחקר היתה לבחון את תפקיד סגנון ההורות בהשגת איזון גליקמי והיענות לטיפול בקרב מתבגרים החולים בסוכרת נעורים. במסגרת המחקר נבדקו כ־100 מתבגרים בגילאי 10 עד 18 החולים בסוכרת נעורים והוריהם. ההורים והמתבגרים דירגו את רמת מידת ההיענות ודבקות המתבגר במשטר הטיפול במחלת הסוכרת וכן הוערכו מידת האיזון הגליקמי אצל כל אחד מהמתבגרים.

החוקרים מצאו כי ככל שסגנון ההורות סמכותי אצל האבות, כך יהיה האיזון הגליקמי טוב יותר וההיענות לטיפול תהיה טובה יותר ואילו ככל שסגנון ההורות מתירני אצל האימהות, כך תהיה ההיענות לטיפול פחות טובה מצד המתבגר. כמו כן נמצא כי ככל שתחושת חוסר האונים אצל ההורים תהיה גבוהה, כך  האיזון הגליקמי יהיה גרוע מצד המתבגר והיענותו לטיפול תיפחת.

המחקר נערך במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר, בראשות פרופ' משה פיליפ, על ידי ד"ר מעין שורר, מנהלת מרפאת פוסט טראומה במחלקה לרפואה פסיכולוגית במרכז שניידר, פרופ' יוסי מאירוביץ, אנדוקרינולוג בכיר במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת וחוקרים נוספים. תוצאות המחקר פורסמו על ידי האגודה האמריקאית לסוכרת בעיתון היוקרתי Diabetes Care.

 

עבור לתוכן העמוד