חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

שאלות ותשובות נפוצות

הורים יקרים! לפני האשפוז ובמהלכו בוודאי מתעוררות שאלות רבות. בדף זה ננסה לענות על חלקן. נשמח לשמוע אם קיימות סוגיות נוספות המטרידות אתכם ולדעתכם יעניינו הורים נוספים. אנא ספרו לנו ונפרסם גם אותן באתר המחלקה

מה מראה המוניטור?
בתום הניתוח הילד מתקבל ביחידה לטיפול נמרץ לב ומיד מחובר למכשיר דמוי טלוויזיה הקרוי "מוניטור" (משגוח). המוניטור מראה מדידה של הסימנים החיוניים של הילד:

הגל הירוק – גל אק"ג +הדופק (מספר פעימות הלב בדקה)
הגל התכלת – סטורציה (ריווי חמצן בדם)
הגל הצהוב– מספר נשימות לדקה
הגל האדום – לחץ הדם
מספר ירוק בתחתית המסך – חום הגוף
הערכים התקינים של כל מדד תלויים בגיל הילד ובמצבו.


מתי הילד יתעורר לאחר הניתוח?
תהליך ההתעוררות ייחודי לכל ילד ותלוי במורכבות התיקון הלבבי, סוג ההרדמה ובמצב הילד. חלק מהילדים ניתן יהיה להעיר כבר ביום הניתוח, חלקם ישארו מורדמים למספר יממות נוספות. ניתן לשאול את הצוות המטפל לגבי תהליך התעוררות האינדיווידואלי של הילד שלכם.

האם הילד כאוב לאחר הניתוח?
אנחנו נוהגים להקדים את התרופה ל"מכה". בתום הניתוח ומיד עם העברתו של הילד ליחידה לטיפול נמרץ לב, הוא יקבל תרופות לשיכוך כאבים. תחילה יהיו אלה תרופות ממשפחת האופיאטים שיינתנו דרך הוריד. בהמשך, עם התקדמות תהליך ההחלמה, הכאבים צפויים להיות בעוצמה נמוכה יותר, ניתן לעבור לטיפול דרך הפה, בתרופות כגון אקמול או נורופן. לצוות מודעות רבה לזיהוי סימני כאב ומתן טיפול מתאים.

מתי הילד יתחיל לאכול לאחר הניתוח?
ביממה הראשונה לאחר הניתוח הילד יהיה בצום ויקבל נוזלים. ביממה השנייה, בדרך כלל, ניתן להתחיל במתן כלכלה באופן הדרגתי. בתינוקות ופעוטות תהיה זאת כלכלת פורמולה / חלב אם, אותם ניתן לתת גם דרך זונדה (צינור הזנה) במידה והתינוק עדיין מונשם. ילדים גדולים שאוכלים בכוחות עצמם, יוכלו להתחיל לאכול החל מהיממה השנייה לאחר הניתוח ובתנאי שעברו 6 שעות מגמילה מהנשמה.

האם הילד ימשיך לקבל תרופות בבית לאחר שחרורו מהמחלקה?
הטיפול התרופתי אצל רוב הילדים, הוא חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה. רוב הילדים משתחררים עם מספר תרופות אותן ימשיכו ליטול בבית. חלק מהתרופות ניתן יהיה להפסיק לאחר חודשים בודדים, אולם ישנם מצבים המצריכים נטילת תרופות לכל החיים. שחרור הילד מהמחלקה יכלול הדרכה על מתן תרופות, מינונים, אחסון ודרך מתן. מידע על תרופות נפוצות ניתן למצוא באתר. לאחר השחרור יש להמשיך מעקב אצל הקרדיולוג המטפל, והוא יחליט לגבי שינוי במינון או הפסקת הטיפול התרופתי.

האם תישאר צלקת?
כן, צפויה להישאר צלקת לאחר הניתוח, היא תראה כמו פס דק בהיר.

מתי יוכל הילד לחזור לשגרת חיים רגילה?
אנו ממליצים על חזרה הדרגתית לשגרה. מומלץ להשאיר את הילד/ה בבית תחת השגחה, לפחות עד הביקורת הראשונה אצל הקרדיולוג. יש לאפשר לילד לשהות בסביבה הטבעית שיכולה לעזור לו להחלים במהרה. חזרה לפעילות גופנית מלאה ולמסגרת הלימוד תעשה בהדרגה ובייעוץ הקרדיולוג לאחר הביקורת הראשונה. היו קשובים לילד ואל תחליטו מראש על הגבלות עבורו.

האם הילד יהיה חשוף יותר להדבקה במחלות ויראליות לאחר הניתוח?
כעקרון, ניתוח לב אינו משפיע על מערכת החיסון של הילד ואין הוא חשוף יותר לזיהומים, מאשר היה לפני האשפוז. אך מומלץ בתקופה הראשונה לאחר הניתוח, להרחיק את הילד ממקומות הומי אדם ולא להימצא בסביבה של חולים.

 

עבור לתוכן העמוד