חיפוש
דלג על חיפוש
לחיפוש ביטוי מדוייק הוסף גרשיים
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

היחידה להתערבות במשבר

היחידה להתערבות במשבר (ילדים ה') היא מסגרת ייחודית לילדים ובני נוער, מגיל 6 ועד גיל 18, שסובלים מבעיות פסיכיאטריות, אשר דורשות טיפול מקיף, אך אינן מחייבות בהכרח אשפוז בבית חולים פסיכיאטרי. ביחידה מיישמים אינטגרציה בין פסיכיאטריה של הילד והמתבגר לבין רפואת ילדים, וזאת במסגרת מרכז ארצי אקדמי השואף למצוינות. צוות המטפלים כולל פסיכיאטרים, אחיות, פסיכולוגים, מורים, מורה לחינוך גופני, דיאטניות, מטפלים בתנועה, דרמה ואמנות. הצוות זוכה לשיתוף פעולה פורה מרופאים במחלקות ובמרפאות השונות במרכז שניידר לרפואת ילדים. 


מנהלת היחידה
 
פרופ' סילבנה פניג
פסיכיאטרית ילדים ונוער

מנהלת הסיעוד
תמר טהר


מיקום
 
בניין הזכוכית, קומה 4

יצירת קשר
טלפון: 03-9253761, פקס: 03-9253096
מזכירת המחלקה: ורד עטרי


היחידה להתערבות במשבר משמשת ככתובת לילדים ובני נוער, במקרים סבם טיפולים אחרים לא נותנים מענה טיפולי מספק. במסגרת היחידה נעשה אבחון מעמיק ונקבעת תוכנית טיפולית לטווח ארוך.

צוות היחידה להתערבות במשבר מעניק מעטפת של תמיכה ומסגרת מובנת, אשר מאפשרת הסתכלות ישירה בבעיה של הילד , אבחון רב-תחומי בכל הנוג לתפקוד בתחומים שונים ובנייה של תוכנית טיפולית מתאימה לכל ילד, תוך שיתוף פעולה הדוק עם המשפחה ובית הספר.

היחידה מקיימת תוכניות טיפוליות ייעודיות לטיפול בהפרעות משולבות גוף-נפש ובהן:

  • הפרעות פסיכיאטריות שונות: חרדה, פוסט-טראומה ודיכאון, כאשר יש צורך בטיפול אינטנסיבי אך לא בבית חולים פסיכיאטרי או במחלקה סגורה.
  • מחלות גופניות עם תלות ונלוות רגשית, כמו שילוב של סוכרת ודיכאון.
  • הפרעות פסיכיאטריות עם השלכות גופניות, כמו הפרעות אכילה.
  • הפרעות המתבטאות בסימפטומים גופניים,ללא סיבה גופנית ברורה.
  • הכנה והערכה לקראת ניתוח בריאטרי בהשמנת יתר חולנית (התוכנית כוללת 12 מפגשים לפני הניתוח ומעקב לאחר מכן).


העקרונות שלנו


  • האשפוז ביחידה הוא בהסכמת המטופל ומשפחתו
  • הורי הילד מעורבים בטיפול והם חלק בלתי נפרד ממנו
  • צוות היחידה נוהג בשקיפות מלאה בהליך הטיפולי מול המטופל ובני משפחתו
  • הטיפול כולל קיום קשר הדוק וחשיפה הדרגתית בבית ובבית הספר
  • הטיפול מבוסס על הגברת מוטיבציה לשינוי

תוכנית הטיפולים שלנו


תוכנית הטיפולים מבוססת על עקרונות הומניסטיים, הנסמכים על כבוד המטופל והצבתו במרכז לצד בני משפחתו בשיתוף הפעולה עם הצוות המקצועי.

הטיפול המשולב נעשה בעזרת צוות רב־תחומי והוא משלב טכניקות שונות: טיפולים פסיכולוגיים, C.B.T, טיפול קבוצתי, טיפול משפחתי, טיפול בתנועה והבעה וטיפולים בתרופות פסיכיאטריות. במסגרת היחידה שמים דגש גם על הדרכת הורים וטיפול תזונתי.

כיתת הלימוד הפועל במסגרת היחידה מהווה נדבך חשוב במסגרת הטיפולית. הצוות החינוכי שומר על קשר הדוק עם בית ספר של הילד בקהילה, ובונה בעבורו תוכנית לימודים המותאמת לצרכיו.


איך מתקבלים לאשפוז


ההפניה לאשפוז נעשית ישירות על ידי ההורים, מטפלים בקהילה או רופאי ילדים, אשר יצרו קשר עם המחלקה כדי לקבוע תור להערכה ראשונית ולבדוק האם הילד מתאים למחלקה. בזמן ההערכה, תקבל המשפחה הסבר על התוכנית הטיפולית, שיכלול גם סיור ביחידה. רק לאחר הסכמתו של הילד ומשפחתו, הוא ייכנס לרשימת ההמתנה לטיפול ביחידה. כל האשפוזים הם מתוכננים ונקבעים על פי לוח זמנים, כיוון שהיחידה איננה מסגרת לטיפולים ואשפוזים דחופים.

עבור לתוכן העמוד